Zaterdag 27 april 2024

Ruime zege voor FC Twente bij FC Dordrecht

Geplaatst op 9 november 2014 door   ·   Geen reacties

Hakim Ziyech - hoa - 2014-09-21-Heracles - FC Twente - hoa - 1-4 - (160)DORDRECHT – FC Twente heeft de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht op kinderlijk eenvoudige wijze gewonnen. De thuisploeg maakte zoveel fouten dat de wedstrijd binnen 30 minuten beslist was. Uiteindelijk werd het 0-4. Hakim Ziyech (foto), Andreas Bjelland, een eigen doelpunt van Funso-King Ojo en een treffer van Youness Mokhtar zorgden voor die uitslag.

Voor FC Twente is een uitwedstrijd tegen een laaggeklasseerde tegenstander vaak geen eenvoudige opgave. In Dordrecht bleek de thuisploeg dusdanig zwak dat het een wonder was dat het slechts bij 0-4 bleef. Eerst was er een zwakke terugspeelbal, waar Hakim Ziyech tussen kwam en met een uiterste inspanning de bal langs Filip Kurto tikte. Vervolgens zat Kurto bij een corner zelf volledig mis en kon Andreas Bjelland heel simpel de 0-2 binnen schieten. Toen vervolgens ook Funso-King Ojo zijn eigen doelman passeerde en Iliass Haddad rood kreeg toen hij de doorgebroken Luc Castaignos naar de grond trok, was de wedstrijd gespeeld. Nog voor rust pikte ook Youness Mokhtar zijn doelpunt mee en mocht Dordrecht blij zijn dat het slechts 0-4 was.

Terwijl het thuispubliek al schreeuwde om het hoofd van trainer Ernie Brands, trok FC Dordrecht zich terug op de eigen speelhelft. Slechts een keer werd de middellijn nog overgestoken, dat was om af te druipen naar de kleedkamer. FC Twente wist zich enerzijds geen raad met de onwillige tegenstander, aan de andere kant werd er ook veel te vrijblijvend gespeeld om het de thuisploeg nog echt lastig te maken. Gevolg was dat de tweede helft een lange zit werd, zonder enig hoogtepunt. Bijna plichtmatig werd de tijd vol gespeeld, in de wetenschap dat de overwinning al lang veiliggesteld was.

FC Dordrecht – FC Twente 0-4 (0-4)

Scoreverloop: 9. Ziyech 0-1, 20. Bjelland 0-2, 25. Ojo 0-3 (e.d.), 44. Mokhtar 0-4

Scheidsrechter: K.Blom

Gele kaart: Lieder (FC Dordrecht)

Rode kaart: 26. Haddad (FC Dordrecht)

Opstelling FC Dordrecht: Kurto, Fortes, Haddad, Troost-Ekong, Peersman, Ojo, Lieder (73. Meulens), Ten Voorde, Van Overeem, Pisas (30. Pisas) Van Haaren.

Opstelling FCTwente: Marsman, Martina, Bengtsson (29. Lachman), Bjelland, Schilder, Ebecilio, Mokotjo, Ziyech, Corona, Castaignos (79. Børven), Mokhtar.