Twente wint in Maastricht zonder top te zijn van MVV

Geplaatst op 13 januari 2019 door   ·   Geen reacties

MAASTRICHT/ENSCHEDE – Door een efficiënte zege op MVV is FC Twente vanmiddag naar de tweede plek in de eerste divisie gestegen, achter FC Den Bosch, dat FC Dordrecht aan de kant zette, maar vóór Go Ahead Eagles dat verloor. Het werd door twee late Twentse doelpunten in de eerste helft 0-2 en doordat de Tukkers het in de tweede helft wel geloofden bleef het daarbij.

Het eerste (geweldige) doelpunt was trouwens na een half uurtje voetbal voor MVV, dat ook nog eens aangenaam combineerde, maar werd wegens buitenspel afgekeurd. Daarna scoorden de Twentenaren in het derde kwartier prompt twee keer.

Het eerste doelpunt viel vijf minuten voor toen paniekerig verdedigen van MVV toen Rafik Zekhnini met enig geluk van de chaos profiteerde. Het was een cadeautje van het geluk. Het tweede doelpunt was echter een beauty, want sterkhouder Wout Brama wist op slag van rust na een vlotte combinatie de bal geslepen en geschoren in de kruising te peren.

In de tweede deed de FC Twente het rustig aan, maar de ploeg liet ook ruimtes vallen, waar MVV gelukkig voor de Enschedeërs niet van wist te profiteren, mede doordat keeper Joël Drommel een paar keer bewees de winter goed te zijn doorgekomen.

Toch was het vooral het onvermogen om te scoren bij MVV dat Twente voor tegengoals behoedde, wan de Maartichtenaren kregen alle ruimte om te voetballen, maar faalden in de afronding. Alles wat voor Twente is zou, ware het misgelopen, trainer Mario Pusic hebben gekapitteld voor het buiten de basis laten van Xandro Schenk ten faveure van Cristian Gonzalez.

MVV-FC Twente 0-2 (0-2)
Scoreverloop: 40 Zekhnini 0-1, 45 Brama 0-2
Opstelling FC Twente: Drommel, Nacho, Bijen, Gonzalez, Ricardinho, Brama (67 Hölscher), Smith, Espinosa (71 Van der Heyden); Aitor, Oosterwijk, Zekhnini
Opstelling MVV: Koopmans, Shermar, Mares, Lavalee, Gunst, Holtby (79 Reck), Nys, Kostons, Abubakar (70 Golpek), Van den Hurk, Schroijen
Geel: Bijen, Gonzalez en Hölscher
Arbiter: Kevin Blom