Zaterdag 27 april 2024

Vrouwen FC Twente kansloos onderuit in halve finale bekertoernooi

Geplaatst op 11 mei 2014 door   ·   Geen reacties

imageENSCHEDE – Het vrouwenteam van FC Twente heeft het bekerduel met Ajax verloren. De Amsterdamsen wonnen in De Grolsch Veste met 2-0.

FC Twente begon slap aan de wedstrijd, waardoor Ajax het duel kon controleren en al snel op voorsprong kwam. Na zwak verdedigen kon Caudia van den Heiligenberg ongehinderd de 0-1 binnen koppen. Ook in het vervolg van de eerste helft slaagde FC Twente er nauwelijks in tot kansen te komen. Omdat ook Ajax matig voor de dag kwam, viel er voor toeschouwers weinig te beleven.

Na rust werd het al snel 2-0 voor Ajax. Na een snelle uitbraak scoorde Kirsten Bakker. Daarmee was het duel vroegtijdig beslist, want FC Twente bleek niet bij machte terug in de wedstrijd te komen. FC Twente zal de komende periode beter voor de dag moeten komen, om in de competitie kansrijk te blijven.