Maandag 11 november 2019
Twentesport

Vrouwen FC Twente ook kampioen, mannen helpen NEC

Geplaatst op 26 april 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Ook de vrouwen van FC Twente zijn kampioen, en wel van Nederland. Het betekent weer een voetbalfeest in Enschede, al zal het minder tot de titel die de mannen afgelopen week opeisten. Diezelfde mannen gingen vanavond, het feest in de benen, in Nijmegen tegen NEC zwaar onderuit.

De vrouwen maakten het ongemeen spannend, want in Eindhoven scoorde Jassina Blom pas in de 92-ste minuut de bevrijdende 2-3 en dat was in samenhang met puntverlies van Ajax in Den Haag genoeg voor het kampioenschap van Nederland. Het was eerste landskampioenschap sinds drie jaar.

De wedstrijd van de mannen van FC Twente leek er niet op, en het hoefde ook niet meer, want het kampioensfeest was, zoals niemand kan zijn ontgaan, al uitgebreid gevierd. De wedstrijd in De Goffert had geen enkele betekenis meer voor FC Twente.

NEC, dat voor aanvang hulde (erehaag) bracht aan de Enschedese kampioen, was er alles aan gelegen te winnen om zo deelname aan de nacompetitie veilig te stellen. Dat lukte. Bij rust stonden de gastheren al met 3-0 voor en na de pauze deed de ploeg er nog eentje bij. De goals waren van twee keer Ferdy Druijf, Mike Trésor Ndayisimiye en Jonathan Okita. Door de winst gaat NEC, dat onlangs trainer en clubicoon Jack de Gier nog wegstuurde wegens gebrek aan resultaat en overdaad aan onrust in en om de club, ook de nacompetitie in, mogelijk kan de ploeg zelfs een ronde in de play-offs overslaan door in Maastricht van MVV te winnen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief