Zaterdag 19 oktober 2019
Twentesport

Vrouwen van FC Twente naar de Champions League

Geplaatst op 13 augustus 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De vrouwen van FC Twente plaatsten zich vanavond voor de Champions League. Op het veld van Vosta in Enschede versloegen de FC Twente Vrouwen de Poolse ploeg Görnik Leczna. Daarmee deed het team wat nodig was voor plaatsing. Fenna Kalma en Renate Jansen namen de Twentse treffers voor hun rekening.

Voor aanvang was het doelsaldo van FC Twente beduidend minder dan dat van Görnik Leczn en dus moest er worden gewonnen. In de eerste helft zag de ploeg van trainer Tommy Stroot daar geen kans toe, want de kansen die er wel degelijk kwamen bleven onbenut. Het was een moeizame wedstrijd. Eerder werd in de kwalificatie gelijkgespeeld tegen de Turkse vrouwen van Besiktas en gewonnen van Armeense ploeg van FC Alashkert.

De eerste oogst van het verhevigde Twentse offensief in de tweede helft, dat aanvankelijk trouwens weinig uitgespeelde kansen opleverde, werd vanaf elf meter binnengehaald door Kalma, die haar zenuwen de baas bleef. De beslissing volgde toen international Jansen na dik een half uur de 1-0 op de borden bracht. Dat in de slotfase Lynn Wilms met rood het veld zag verlaten, bracht geen verandering in de stand, waardoor de poort naar knock out-fase van de Champions League zich opende. Vrijdag is de loting.

foto: fctwente.nl (Anja Veurink)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief