Zwaarbevochten zege FC Twente op sc Heerenveen

Geplaatst op 18 februari 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente heeft de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen gewonnen. Nadat de Tukkers in de eerste fase een aantal kansen onbenut lieten, ontstond er een voetbalgevecht. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe. Het verschil werd gemaakt door Mateusz Klich, die vanaf elf meter een makkelijk gegeven strafschop benutte.

Vooraf was de vraag of sc Heerenveen in staat zou zijn een volwaardige verdediging op te kunnen stellen. Door diverse oorzaken ontbrak vrijwel de gehele achterste linie. Dat was ook bij FC Twente bekend. De ploeg van trainer Hake begon furieus en kreeg een serie mogelijkheden. Seys, Enes Ünal, Celina, Jensen: stuk voor stuk waren ze dichtbij de openingstreffer, maar telkens was het net niet.Vervolgens kwam sc Heerenveen steeds beter in de wedstrijd. Maar ook de Friezen lukte het niet te scoren.

Was er voor rust al een strafschop situatie, waar FC Twente een penalty verdiende, maar niet kreeg, na rust was het precies andersom. Ünal kwam in het strafschopgebied en in plaats van een doelpoging zocht de spits nadrukkelijk voor de strafschop. Na enige aarzeling besloot scheidsrechter Gözübüyük de penalty inderdaad toe te kennen.  Mateusz Klich ontfermde zich over het buitenkansje en scoorde voor de vijfde keer dit seizoen vanaf elf meter.

FC Twente zakte in en liet het spel aan de bezoekers. Dat leverde een tweede helft die gedomineerd werd door de Friezen. Er waren voor de thuisploeg nog wel enkele kansjes bij uitbraken, maar het was vooral aan de offensieve zwakte van Heerenveen te wijten dat het bij 1-0 bleef. Voor FC Twente, dat sc Heerenveen passeerde in de stand, een kostbare overwinning.
FC Twente – sc Heerenveen 1-0 (0-0)
Scoreverloop:54. Klich 1-0 (strafschop)
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Toeschouwers: 25.100
Geel: Klich (FC Twente) Van Amersfoort, Ødegaard, Thorsby (sc Heerenveen)
FC Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Thesker, Van der Lely (63. Trajkovski), Mokotjo, Klich, Jensen, Seys (63. Ede), Ünal, Celina (81. Bijen).
sc Heerenveen: Mulder, Marzo, Schmidt, Van Aken, Namli (75. Veerman), Kobayashi, Thorsby, Van Amersfoort (84. Ødegaard), Zeneli, Ghoochannejhad, Larsson.