Dankzij vijf goals van Tannane bereikt Heracles de volgende bekerronde

Geplaatst op 28 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

tannane tegen emmenALMELO – Met vijf doelpunten was Oussama Tanane (foto) er voor verantwoordelijk dat Heracles Almelo de volgende ronde van het bekertoernooi bereikte. Terwijl ook Bryan Linssen wist te scoren voor de Almeloërs, deden Tim Siekman en Alexander Bannink wat terug namens de bezoekers. Het duel eindigde in een 6-2 overwinning voor Heracles Almelo.

Voor het duel met FC Emmen had Heracles Almelo trainer John Stegeman zijn selectie volledig door elkaar gegooid. Zonder Milano Koenders, Bryan Linssen en Wout Weghorst, die wegens te laat komen verbannen werd naar de reservebank, maar met Fahd Aktaou en Oussama Tannane in de basis stond er een heel ander team dan de voorgaande wedstrijden. Aanvallend bleek dat goed uit te pakken. Zo wist Tannane zich nadrukkelijk te onderscheiden, door voor rust drie keer te scoren. Dat Heracles toch niet kon gaan rusten met een veilige marge, lag aan de achterhoede. Na de 2-0 volgde al snel een tegendoelpunt van Tim Siekman. Na de 3-1 scoorde Alexander Bannink andermaal tegen, waardoor het bij rust slechts 3-2 stond. Daarbij kwam nog eens dat zo gauw de spelers van FC Emmen over de middellijn kwamen er een soort lichte paniek teek te ontstaan in de Almelose achterhoede, die voortdurend uiterst kwetsbaar oogde.

Linssen
Ook na rust bleef het wankel achterin, maar effectief in de voorhoede bij Heracles Almelo. Terwijl FC Emmen de kansen onbenut liet, sloeg Heracles na een uur twee keer toe. Eerst was het Linssen, die net in het veld was gekomen en met zo ongeveer zijn eerste balcontact scoorde, vervolgens gooide Tannane met zijn vierde treffer het duel in het slot.

Nadenken
Na de de 5-2 was het toch nog niet gedaan met de doelpunten. Nadat Jeroen Veldmate een strafschop onbenut liet, schoot Tannane wel raak. Met zijn vijfde treffer van de avond zorgde de aanvaller er voor dat het Almelose publiek eindelijk weer eens een leuke voetbalavond had. Uiteindelijk was het, zoals verwacht mocht worden, Heracles Almelo dat verder bekerde. Hoewel de vele doelpunten Stegeman ongetwijfeld tevreden zullen stemmen, geeft het uiterst povere optreden van de achterhoede opnieuw stof tot nadenken. In de Eredivisie zal Heracles niet zo simpel scoren en zeker geen tegenstanders treffen die zoveel kansen onbenut laten als FC Emmen deed.

Heracles Almelo – FC Emmen 6-2 (3-2)
17. Tannane 1-0, 27. Tannane 2-0, 35. Siekman 2-1, 36. Tannane 3-1, 39. Bannink 3-2, 64. Linssen 4-2, 66. Tannana 5-2, 78. Tannane 6-2

Bijzonderheid: 72. Jeroen Veldmate mist strafschop
Scheidsrechter: Mulder
Toeschouwers: 6000

Heracles Almelo: Telgenkamp, Te Wierik, Veldmate, Aktaou, Pelupessy, Bruns (62. Linssen) Cziommer (76. Sibum), Bel Hassani, Tannane, Avdic (67′ Weghorst), Fledderus.
FC Emmen: Meerits, Bakkati, Pedro, Siekman, Rozema, Bannink (69 Vossebelt), Bergkamp, Peters (67′ Laghmouchi), De Groot, Resida, Deul (75. Mannes).