Zaterdag 27 april 2024

Feyenoord kegelt Heracles Almelo uit de beker

Geplaatst op 21 december 2017 door   ·   2 Reacties

ROTTERDAM – Heracles Almelo is door Feyenoord uitgeschakeld in de  achtste finale van het KNVB-beker toernooi. Op bezoek in Rotterdam hadden de Almeloers lange tijd het gevoel dat er, ondanks een 2-1 achterstand toch mogelijkheden waren.  In de slotminuten scoorde Feyenoord opnieuw en was het duel beslist.

Het was een aangepast Heracles, dat aantrad tegen Feyenoord.  Zo was Reuven Niemeijer (rugklachten) buiten de selectie gehouden en begonnen spitsen Vincent Vermeij (bil) en Paul Gladon (ziek) op de bank. Mede door de wijzigingen was de openingsfase voor Feyenoord. De Rotterdammers kregen een kans via Boëtius, maar hij scoorde niet. Ook de poging van afstand van Brahim Darri trof geen doel. Na zes minuten was het raak voor Feyenoord. Steven Berghuis opende de score. Bram Castro hield zijn ploeg in de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat Sven van Beek na een kwartier de stand op 2-0 bracht. Even leek het een walkover te worden, maar toen Tim Breukers al snel, op aangeven van Darri de 2-1 scoorde, was de spanning weer helemaal terug.

Na rust verzuimde Feyenoord het duel in het slot te gooien, de kansen daartoe waren er ruimschoots. Daardoor bleef Heracles in de wedstrijd. Invaller Vincent Vermeij was uit het niets dichtbij de gelijkmaker, maar ook hij scoorde niet.

Vier minuten voor tijd viel de definitieve beslissing.  Berghuis benutte een strafschop na een overtreding van Sebastian Jakubiak op Jean-Paul Boëtius. Dat gebeurde op advies van de videoref.

Feyenoord – Heracles 3-1 (2-1)
Scoreverloop: 7. Berghuis 1-0, 16. Van Beek 2-0, 23. Breukers 2-1, 86. Berghuis 3-1 (pen.)
Scheidsrechter: Nijhuis.
Geel: El Ahmadi (Feyenoord)
Feyenoord: Jones, St. Juste (59. Nieuwkoop), Van Beek, Tapia, Malacia, El Ahmadi (68. Amrabat), Toornstra, Vilhena, Berghuis, Vente, Boëtius (88. Larsson).
Heracles Almelo: Castro, Droste, Wuytens, Baas, Breukers, Monteiro (79. Navratil), Jakubiak, Pelupessy, Kuwas, Peterso (79. Gladon), Darri (65. Vermeij).