Zaterdag 27 april 2024

Fitte Dario Vujicevic: ‘Heerlijk om weer wedstrijden te spelen’

Geplaatst op 9 maart 2015 door   ·   1 Reactie

VujicevicALMELO – Heracles Almelo speelde zaterdagavond in de absolute slotfase gelijk tegen Vitesse. De Almeloërs keken lang tegen een 1-0 achterstand aan, maar Denni Avdic redde in de blessuretijd een terecht punt. Vooral in de tweede helft kregen de Heraclieden grote kansen en werd Vitesse bij vlagen de wil opgelegd. ‘Vitesse heeft het beste middenveld van de eredivisie, dus we hebben goede dingen laten zien’, aldus de sterk spelende Dario Vujicevic.

Wedstrijd
De gelijkmaker van Denni Avdic viel zaterdag in de vierde minuut van de blessuretijd. Hoewel de puntendeling zonder twijfel terecht was, zag het er niet meer naar uit dat Heracles een punt kon bijschrijven op de ranglijst. ‘Ik hoopte dat we nog gelijk zouden maken, maar ik had het op het laatst niet meer verwacht’, lacht Vujicevic. ‘De eerste helft was Vitesse de betere, maar de tweede helft hebben we geknokt om in de wedstrijd gekomen. We hebben kansen gehad en de gelijkmaker was terecht. Ook op het middenveld hebben we na rust goede dingen laten zien, want Vitesse heeft het beste middenveld van de eredivisie.’

Basis
De laatste vier wedstrijden kreeg de middenvelder een basisplaats in het elftal van John Stegeman. Na lang blessureleed, waar de geboren Bosniër al eerder mee kampte in zijn carrière, lijkt hij dus eindelijk een basisplaats te hebben veroverd. ‘Ik ben lang geblesseerd geweest en dat was geen makkelijke tijd, helemaal niet omdat ik al eerder langdurig uitgeschakeld ben geweest. Ik heb er lang naar uitgekeken om weer te spelen. Als je wedstrijden als deze dan weer mag spelen, met de supporters erachter, dat is heerlijk.’

Positie
Onder John Stegeman speelt de Kroatische jeugdinternational wat controlerend op het middenveld. In zijn tijd bij FC Twente speelde hij onder Steve McClaren vaak aanvallender. Zo stond hij destijds zelfs eens als linksbuiten gepositioneerd. De positie die hij nu bezet geniet zijn voorkeur. ‘Ik speel graag op zes of op acht. Ik houd ervan om vaak aan de bal te zijn en dat kan ik op deze manier.’

Strijd tegen degradatie
Met nog acht competitiewedstrijden op de rol bezetten de Almeloërs momenteel een zestiende plek. Een punt achter Go Ahead Eagles. De komende weken zullen doorslaggevend zijn in de strijd tegen degradatie. Vujicevic heeft vertrouwen in een goede afloop. ‘Door de wisselvalligheid hebben we niet al te veel zelfvertrouwen en voetbal draait om vertrouwen. Dat zie je bij Vitesse. De eerste seizoenshelft presteerden ze niet goed en nu winnen ze wedstrijd na wedstrijd. Vooral thuis zie je de laatste wedstrijden dat we kunnen knokken. Als we dat blijven doen en uit wat puntjes gaan pakken, dan heb ik er vertrouwen in.’