Zaterdag 27 april 2024

Heracles Almelo boekt belangrijke zege op PEC Zwolle

Geplaatst op 19 april 2015 door   ·   Geen reacties

Bruns heeft gescoordALMELO – Heracles Almelo heeft belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Thuis werd PEC Zwolle met 2-0 verslagen. Thomas Bruns opende na een klein kwartier de score, waarna Bryan Linssen aan het begin van de tweede helft de score verdubbelde. De ploeg van John Stegeman staat nu gelijk in punten met nummer veertien Excelsior.

De Heraclieden begonnen aan het duel met de wetenschap dat Go Ahead Eagles eerder op de middag had weten te stunten in de Kuip, door daar met 1-0 van Feyenoord te winnen. De thuisploeg nam dan ook vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief op het kunstgras in Almelo, al leverde dat de eerste tien minuten geen echte kansen op. Schoten werden geblokt of voorzetten kwamen niet aan. Toch was er na een klein kwartier spelen de voorsprong voor Heracles. Een kopbal van Thomas Bruns kon, na een goede voorzet van Brahim Darri, nog worden gekeerd door PEC-doelman Warner Hahn, maar in tweede instantie kopte Bruns alsnog raak.

Ook na de openingstreffer bleef het een tamme wedstrijd. Nota bene rechterverdediger Tim Breukers moest twee keer voor het gevaar zorgen aan Heracles-zijde. Direct na de goal van Bruns zag hij zijn schot gekeerd worden door Hahn en tien minuten later vloog zijn inzet net over de kruising. Niet veel later moest Heracles-goalie Bram Castro voor het eerst in actie komen. PEC-spits Tomas Necid wist na een voorzet de bal terug te leggen, waarna Thomas Lam hard kon uithalen. Zijn volley was echter een prooi voor de Belgische sluitpost, waarna Heracles met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

De tweede helft was amper twee minuten bezig toen Bryan Linssen zijn ploeg alweer op 2-0 zette. Hij strafte geklungel in de Zwolse defensie af, door de bal hard langs Zwolle-doelman Hahn te schuiven en zo Heracles aan een comfortabele voorsprong te helpen. Vijf minuten later zat Heracles helemaal op rozen, toen PEC-verdediger Trent Sainsbury de doorgebroken Wout Weghorst neerhaalde en met rood kon vertrekken. Vervolgens kregen Ramon Zomer (geblokt), Bruns (gekeerd) en Linssen (naast) schietkansen, maar zij hadden hun vizier niet op scherp.

Toch zakte de wedstrijd na de rode kaart in en leden beide ploegen veel balverlies. Pas een kwartier voor tijd gebeurde er weer eens wat in het Polman Stadion. Invaller Bel Hassani ontving de bal van Bruns tijdens een counter, trok naar binnen en mikte de bal op de paal. Niet veel later eindigde een counter wederom bij Bel Hassani, die zijn inzet geblokt zag worden, en kopte Linssen in dezelfde minuut de bal op keeper Hahn. Het spreekwoord ‘drie maal is scheepsrecht’ ging zondagmiddag niet op voor Bel Hassani. De middenvelder omspeelde Hahn na een leep steekballetje van Linssen, maar de sluitpost van PEC was op tijd terug om de inzet van Bel Hassani alsnog te vangen.

Het duo Bel Hassani-Linssen leek vlak voor tijd alsnog voor de 3-0 te zorgen, toen Linssen vrij voor de keeper werd gezet door Bel Hassani, maar de Limburger mikte te hoog. De derde Almelose treffer zou er dan ook niet meer komen, maar Heracles pakte drie hele belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Met 31 punten komt het gelijk met nummer veertien Excelsior op de ranglijst en blijft het gat met Go Ahead Eagles vijf punten. NAC komt door een gelijkspel bij Ajax op 28 punten.

Heracles Almelo – PEC Zwolle 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 14. Bruns 1-0, 47. Linssen 2-0
Toeschouwers: 8.361
Scheidsrechter: Pol van Boekel
Gele kaarten: Necid (PEC Zwolle)
Rode kaart: 52. Sainsbury (PEC Zwolle)
Opstelling Heracles Almelo: Castro; Breukers, Zomer, Te Wierik, Fledderus; Vujicevic, Avdic (90+1. Navratil), Bruns (73. Cziommer); Linssen, Weghorst, Darri (62. Bel Hassani)
Opstelling PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Sainsbury, Broerse, Van Hintum; Lam (62. Van der Werff), Nijland, Rienstra; Lukoki, Necid (46. Drost), Saymak