Zondag 22 juli 2018
Twentesport

Heracles brengt met winst op Ajax euforie in het stadion

Geplaatst op 12 augustus 2017 door   ·   1 Reactie

ALMELO – Zeg niet dat het niet kan, voor de derde keer in de clubhistorie winnen van Ajax, want Heracles deed het vanavond, in een wedstrijd die geen hoogstaand voetbal bood, maar wel van de eerste tot de laatste minuut zinderde. Reclame voor het voetbal, met veel spanning en uiteindelijk een regelrechte sensatie.

Van meet af aan was het duidelijk wat de intenties der matadoren waren: Ajax wilde snel afstand nemen en domineerde door het spel aan de tegenstander op te leggen. Heracles trok zich terug, liet Mokum komen en gokte voortdurend op de uitbraak, wat een paar aardige doelpogingen opleverde. Ajax creëerde meer doelrijpe kansen, maar stuitte stelselmatig op de uitblinkende doelman Bram Castro, die uiteindelijk terecht tot man of the match werd uitgeroepen.

Ware voetbalambiance

Na een ruststand van 0-0 kwam Ajax tien minuten in via een schitterend schot van Hakim Ziyech uit een aanvankelijk afgeslagen aanval nog wel op voorsprong, waarna de pot verdeeld leek, maar door gemakzucht van de Ajacieden en onverzettelijkheid van de Heraclieden nam de wedstrijd der 22 godenzonen in een hartroerende voetbalambiance een verrassende wending.

Snelle counters

Ajax was met een mix van enerzijds mismoedig en anderzijds hovaardig voetbal te lamlendig om de beslissende 2-0 op het scorebord te brengen (de ploeg zou wat dat betreft een voorbeeld aan de eerstedivisionist Emmen kunnen nemen) en Heracles bleef met snelle counters de gelijkmaker najagen. En die kwam waarachtig. Een formidabel doelpunt van de spits Paul Gladon (die nota bene speelde vanwege een blessure van Samuel Armenteros en wiens doelpunt de 750-ste treffer van Heracles was in de eredivisie) betekende 1-1 en brak de ban. Absoluut gek (van vreugde) werden ze in Almelo toen Brandley Kuwas er ook nog sensationeel 2-1 van maakte. En toen Castro geheel in de geest vest van de wedstrijd nog een paar reddingen verrichtte.

Idee van geluk

Wie de blik na het eindsignaal langs zowel de tribunes als langs spelers en staf liet dwalen, kreeg een idee hoe ultiem geluk eruit moet zien. En de medewerker van Twentesport die de wedstrijd gisteren voorbeschouwde is benoemd tot chef van de redactie Profetie.

Heracles-Ajax 2-1 (0-0)
Scoreverloop: 55 Ziyech 0-1, 65 Gladon 1-1, 82 Kuwas 2-1
Arbiter: Blom
Gele kaarten: Niemeijer (Heracles), De Ligt (Ajax)
Opstelling Heracles: Castro, Breukers (57 Droste), Pröpper, Hardeveld, Van Hintum, Niemeijer (46 Monteiro), Pelupessy, Van Ooijen, Kuwas, Gladon, Darri (77 Peterson)
Opstelling Ajax: Onana, Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks (71 De Jong), Schöne (77 Huntelaar), Van de Beek, Ziyech, Kluivert (83 Cerny), Dolberg, Younes.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. jeroen says:

    Mooie overwinning, zwaar bevochten en 3 bonuspunten. Ajax was zo gretig na de 0-1 ze bleven maar komen en vergaten het spel ‘dood te maken’. Vele Heraclieden hadden er vooraf een hard hoofd in, mede omdat verdedigend teveel mutaties hebben plaatsgevonden en de nieuwe spelers niet konden overtuigen in de oefenserie. Mooie spannende avond en een gelukkige winnaar.
Archief