Heracles fleurt Open Dag op met 3-1 zege op Jong Ajax

Geplaatst op 15 juli 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles heeft vanmiddag in eigen huis met 3-1 gewonnen van Jong Ajax. De wedstrijd vond plaats als apotheose van (druk bezochte) Open Dag.

De ploeg kreeg van trainer Frank Wormuth vandaag een jong aanzien, ofschoon er uiteraard stevig werd gewisseld (tweede helft met elf verse krachten) om alle spelers te testen en wedstrijdgevoel te geven.

De jonge Joey Konings toonde zich in de eerste helft balvaardig en goed voor gevaarlijke acties. Hij scoorde na 35 minuten de openingdsgoal en op slag van rust ook de tweede. Konings manifesteerde zich, maar zou na rust dus niet terugkeren op het veld. Jong Ajax prikte wel af en toe, maar Robin Scholten miste de finesse in de afronding.

Ook het derde doelpunt van Heracles nam een jongeling voor zijn rekening. Adrian Dalmau maakte het trio een half uur na rust vol. Waarna het niet aan Lerin Duarte besteed was de vierde namens de Almeloërs te scoren. Jong Ajax imponerde niet, maar was evenmin voor een sof naar Almelo gereisd en Kaj Sierhuis redde de hoofdstedelijke eer.

Heracles-Jong Ajax 3-1 (2-0)
Opstelling Heracles eerste helft: Blaswich, Droste, Pröpper, Van de Berg, Van Hintum, Van Nieff, Leemhuis, Kuwas, Erkilinc, Vermeij, Konings
Tweede helft: Brouwer, Breukers, Van Benthem, Sama, Duarte, Niemeijer, Van den Buijs, Peterson, Darri, Dalmau, Van der Water