Heracles geeft FC Utrecht twee punten en viert feestjes

Geplaatst op 29 april 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles beëindigde de laatste thuiswedstrijd van het seizoen vanmiddag met een gelijkspel van 2-2 tegen FC Utrecht. De ploeg kwam in de eerste vijf minuten van de eerste helft op een 2-0 voorsprong, maar zag Utrecht na rust langszij komen.

Het verhaal van een wedstrijd zonder belangen is daarmee verteld. O ja, Brandley Kuwas scoorde al in de eerste minuut. En in de vijfde minuut maakte Jaroslav Navratil er 2-0 van. In de tweede helft troffen Sander van der Streek en Mark van der Maarel doel: eindstand 2-2. En de jonge Niels Leemhuis maakte zijn debuut in de basis

En toen was het tijd voor de huldigingen en lofpeijzingen. De huidige trainer John Stegeman in Almelo vertrekt naar Go Ahead Eagles, keeper Bram Castro komt volgend seizoen uit voor KV Mechelen. Ook voormalig goalgetter Everton Ramos da Silva liet zich als gast toejuichen. En tijdens een plechtigheid mocht de naar de KNVB vertrokken algemeen directeur Nico-Jan Hoogma een markant portret van zichzelf aan de heldenmuur in de museale catacomben.

Niets meer op het spel
En ja, er komt nog een wedstrijd om het seizoen vol te maken, volgende week zondag, op Spangen in Rotterdam tegen Sparta. Er staat dan niets op het spel. Het is voor Heracles een uitloopwedstrijd en voor Sparta een voorbereidingswegstrijd op de nacompetitie om degradatie af te wenden. Sparta verloor van Feijenoord, maar degradeerde vandaag niet rechtstreeks door de nederlaag tegen FC Twente, dat daardoor nu zeker afdaalt naar de eerste divisie, wat in Almelo gezien de reacties niet door iedereen in het stadion werd betreurd.

Heracles-Utrecht 2-2 (2-0)
Scoreverloop: 2 Kuwas 1-0, 5 Navratil 2-0, 67 Van der Streek 2-1, 85 Van der Maarel 2-2
Opstelling Heracles: Castro, Breukers, Droste, Pröpper, Van Hintum, Leemhuis (60 Jakubiak), Monteiro, Niemeijer (89 Osman), Kuwas (79 Gladon), Navratil, Peterson