Belangrijke zege Heracles in knotsgek duel bij Willem II

Geplaatst op 4 februari 2017 door   ·   3 Reacties

TILBURG/ALMELO – Met tien man op het veld en honderd procent inzet heeft Heracles vanavond in Tilburg de lastige wedstrijd van Willem II gewonnen. Het werd in een enerverende wedstrijd 1-3. Na het heenzenden keeper Bram Castro na een minuut of twintig bleek Renze Fij de rest van de wedstrijd een waardige vervanger. Daarnaast speelden Peter van Ooijen en Robin Gosens een geweldige wedstrijd, bekroond met doeltreffend afstandsschot dat een beauty mag heten.

Castro moest voortijdig inrukken na een overtreding in de zestien en tot overmaat van misère benutte Frans Sol de strafschop namens Willem II. Het leek dat het een rampavond zou worden voor de Almeloërs, maar dat pakte anders uit.

De tweede helft was een wonderlijke helft, wellicht één van de wonderlijkste helften dit seizoen, want binnen een kwartiertje stond het 1-3. Van Ooijen schoot Heracles om te beginnen met een magistraal schot naast de Tilburgers en vijf minuten later stond de 1-3 op het bord door treffers van Kristoffer Peterson en Robin Gosens,

Het zal trainer John Stegeman, die met zijn ploeg de eerste punten van dit jaar pakte, deugd doen dat zonder vaste waarden als Thomas Bruns (blessure) en Samuel Armenteros (ziek) een prima wedstrijd werd gespeeld met de vervanger Duarte (die er af moest voor een nieuwe keeper) en Vermeij.

Willem II–Heracles 1-3 (1-0)
Scoreverlooop: 24. Sol 1-0, 62. Van Ooijen 1-1, 65. Peterson 1-2, 68. Gosens 1-3.
Opstelling Heracles: Castro, Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens, Duarte (22 Fij), Pelupessy, Van Ooijen, Kuwas (81 Navratil), Vermeij, Darri (63 Peterson).
Willem II: Lamprou, Van Anholt, Peters, Lachman, Tshimanga, Haye (67 Croux), Lieftink, Kali, Koppers (83 Calcan), Oulare (59 Falkenburg), Sol.
Scheidsrechter: Lindhout.
Rode kaart: 20. Castro (Heracles Almelo).
Gele kaart: Droste (Heracles Almelo).
Toeschouwers: 12.800.