Heracles verliest in Mariënberg van Excelsior Rotterdam

Geplaatst op 16 juli 2019 door   ·   Geen reacties

BEERZERVELD/ALMELO – Op het veld van Mariënberg verloor Heracles vanavond met 2-0 van het uit de eredivisie gedegradeerde Excelsior uit Rotterdam.

Al na dik vijf minuten stond het door een goal van Herve Matthys 1-0 voor de ploeg van Kralingen. Maar gaandeweg namen de Almeloërs het heft in handen. Dat leidde niet tot de gelijkmaker, maarde aanwinsten Cyriel Dessers en Dabney dos Santos wisten geen raad met de kansen.

In het tweede bedrijf veranderde er weinig. Excelsior trok zich terug in liet de ploeg van trainer Frank Wormuth komen, maar de die creëerde te weinig en was op beslissende momenten te slordig. Het waren de Rotterdammers die de voorsprong zelfs verdubbelden toen Thomas Oude Kotte een vrije trap tot tot een doelpunt promoveerde.

Opvallend was dat Wormuth na 75 minuten zijn hele ploeg wisselde, naar zijn zeggen volgens vooropgezet plan, dat hij in de volgende oefenwedstrijd wil herhalen, zij het dat de spelers die nu een kwartier speelden dan beginnen. Het gaat volgens de trainer, die voorlopig tevreden is over de progressie, om het werken aan conditieopbouw en het inslijten van spelpatronen.