Heracles laat zich opjagen en verliest van NEC en Bakis

Geplaatst op 29 augustus 2021 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Het begin van de competitie is voor Heracles een forse tegenvaller, want er was op over drie wedstrijden meer dan één punt gerekend. Vanmiddag werd in Almelo met 0-1 in het zand gebeten tegen promovendus NEC. Er gebeurde val alles in een hectische wedstrijd, waarin Heracles vooral van zichzelf verloor.

Opvallend is dat de misère in Almelo exact gelijk is aan de situatie een kleine kilometer verderop bij FC Twente: één punt uit drie wedstrijden. Daarmee zijn de rapen bij beide clubs na drie speelronden al gaar.

Het absolute dieptepunt was wel de tweede gele kaart voor Sinan Bakis, die zich de kop al in de eerste helft gek liet maken, twee gele kaarten kreeg en dus met een rode kaart kon douchen. Het was volkomen onnodig en dus een domme actie om te gaan kopstoten met Ivan Marquez.

Dat snel na rust de bezoekers uit Nijmegen ook nog eens door een goal van Ali Akman op voorsprong kwamen, maakte de situatie nog ernstiger voor de zwartwitten

Voor de vlam bij Bakis de pan liet roken had Heracles het beste van het spel, met meer balbezit en ook meer gogme in de spelpatronen. Toch schoot eerder al Rai Vloet namens Heracles een bal snoeihard op de paal. Na de rust kreeg NEC vanwege de extra man op het veld meer ruimte. Voor trainer Frank Wormuth was het aanleiding meer afvang na te streven en ook bracht hij meer nieuwe spelers in de ploeg, maar echt veel wist Heracles er niet door te creëren. De gasten uit Nijmegen kregen ook zo hun kansen om de marge te verdubbelen, namelijk vanaf elf meter, maar Jordy Bruijn mikte vanaf elf meter dat op de paal.

Dat de schorsing van Bakis voor hem op een slecht moment komt heeft ook te maken met de bijna zekere komst van spits Kai Sierhuis naar Almelo.