Vrijdag 26 april 2024

In de laatste minuut tikt Bruns winst op Utrecht binnen

Geplaatst op 11 maart 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Het kon in het laatste kwartier van Heracles Almelo-FC Utrecht alle kanten op, maar van de vele kansen creëerde Heracles er de meeste en in de 90ste minuut scoorden de Almeloërs hun tweede en winnende treffer: 2-1. Het beslissende doelpunt kwam op naam van aanvoerder Thomas Bruns (foto hiernaast), die in tweede instantie keeper David Jensen verschalkte. Na nog drie minuten toegevoegde tijd werd de zege uitbundig gevierd door spelers, staf en supporters. Het was kennelijk weer eens nodig in Almelo dat de club van zwart en wit drie punten binnensleepte.

In de eerste helft kwam Utrecht na krap een half uur op voorsprong door een goal van Yassin Ayoub, na een fout van dezelfde Bruns (matchwinnner), ook dat is waar. Utrecht had weg kunnen lopen, maar verzuimde een licht overwicht in een grotere marge uit te drukken. Na de rust kwam een extra strijdlustig Heracles uit de kleedkamers en vooral Brandley Kuwas (man of the match)liet heel veel mooie dingen zien. Het meest bejubeld was na een minuut of twee zijn gelijkmaker, ter afronding van een pass op maat van Justin Hoogma.

Vervolgens ontspon zich een wedstrijd die niet altijd even goed was, maat wél spannend en met een hoge amusementswaarde. De toeschouwers kregen zeg maar waar voor hun geld. En uiteindelijk bracht Bruns de winst in de laatste minuut van de officiële speeltijd.

Heracles staat nu weer negende en dat is een plek die aan het eind van de rit recht geeft op deelname aan de nacompetitie om een Europees ticket.

Heracles-Utrecht 2-1 (0-1).
Scoreverloop: 26 Ayoub 0-1, 46 Kuwas 1-1, 90 Bruns 2-1.
Opstelling Heracles: Castro, Te Wierik, Pröpper, Hoogma, Breukers, Pelupessy, Bruns, Gosens, Kuwas (92 Navratil), Armenteros, Peterson (63 Darri)
Opstelling Utrecht: Jensen, Troupée, van der Maarel (46 Leeuwin), Janssen, Conboy, Amrabat, Brama, Barazite, Ayoub, Kerk (68 Labyad), Haller
Scheidsrechter: Kamphuis
Geel: Van der Maarel, Brama, Conboy (Utrecht)