NAC Breda – Heracles Almelo 1-3 (1-2) – Analyse door Pim Bijl

Geplaatst op 26 april 2015 door   ·   1 Reactie

Castro‘Heracles won de degradatiekraker tegen NAC Breda meer dan terecht. John Stegeman beweerde na afloop dat het knap was dat zijn ploeg in het hol van de leeuw won en daar had hij een punt.

NAC scoorde na veertig minuten spelen de aansluitingstreffer en ik had verwacht dat die treffer wat los zou maken bij de thuisploeg. In plaats daarvan liet NAC eigenlijk niets meer zien in het restant van het duel. Helemaal omdat het thuis speelde had ik meer van de ploeg verwacht. Aan de sfeer lag het zeker niet in het Rat Verlegh Stadion.

Bram Castro (archieffoto) was de absolute man van de wedstrijd. Hij stond sterk te keepen en liep daardoor ook met een big-smile door de mixed-zone na het duel. Toen de stand nog 0-0 was geloof ik hield hij zijn doel twee keer knap schoon. Als NAC op voorsprong was gekomen, had ik het nog moeten zien. Ook Brian Linssen speelde goed. Hij scoorde een goed doelpunt, al had Jelle ten Rouwelaar die bal moeten stoppen, en gaf een assist.

Als amusementswaarde geef ik een 7.5. De wedstrijd had alles in zich wat je doorgaans ziet bij degradatiewedstrijden, inclusief het tijdrekken, maar dat hoort er ook bij.’

NAC Breda – Heracles Almelo 1-3 (1-2)
16. Linssen 0-1, 25. Zomer 0-2, 38. Seuntjes 1-2, 71. Navratil 1-3

Toeschouwers: 19.000
Scheidsrechter: Danny Makkelie
Gele kaarten: De Kamps, De Zeeuw (NAC Breda), Weghorst, Bel Hassani, Linssen (Heracles Almelo)