Vrijdag 26 april 2024

Tikkie-takkie-voetbal breekt Heracles tegen Utrecht op

Geplaatst op 15 december 2019 door   ·   Geen reacties

ALMELO – In een wat vlakke wedstrijd moest Heracles vanmiddag zijn meerdere erkennen in FC Utrecht. De krachtsverhouding was in evenwicht. In de eerste helft domineerden de Almeloërs, in de tweede de Utrechters en die trokken uiteindelijk aan het langste eind, want het werd na een ruststand van 1-0 uiteindelijk 1-3.

Als kijkspel stelde de wedstrijd weinig voor. Er werd veel in de kleine ruimte gepriegeld. Dat ging Heracles in de eerste helft het beste af en Utrecht in de tweede. Vooral bij Heracles werd het tikkie-takkie-spel ver doorgevoerd, Utrecht wilde nog wel eens diep spelen, wat meer dreiging gaf. Zo mikte Jean-Christophe Bahebeck op de paal en de mee opgekomen Willem Jansen kopte rakelings over.

Echt warm, laat staan opgewonden, kon het publiek er ook niet van worden. Het belangrijkste wapenfeit voor rust was de goal van het Griekse duveltje-uit-een-doosje Orestis Kiomourtzoglou kort voor het fluitje dat de thee werd geserveerd. In die fase had Heracles de overhad. Na de onderbreking gooide Utrecht het over en andere boeg, met vlotte combinaties en lange ballen Het leidde vrij snel tot de gelijkmaker van de Utrechtse sterkhouder Bart Ramselaar. Het spel werd attractiever, al bleef Heracles te veel breien, terwijl een meer opportunistisch Utrecht meer creëerde. Dat bracht de Domstedelingen ook op voorsprong toen Gyrano Kerk de 1-2 liet aantekenen.

Daarna werd de wedstrijd aangenamer als kijkspel, want opengebroken met zeeën van ruimte. Heracles liet het tikkie-takkie-spel varen en ging ook de lange bal spelen.Dat zorgde voor meer attractiviteit. Zodra ook nog keeper Janis Blaswich nog mee ging doen in de alles-of-niets- aanval was het doel leeg en dat stelde Ramselaar in staat in de slotminuut de 1-3 te laten aantekenen.