Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

De mooiste weken

Geplaatst op 18 juni 2012 door   ·   Geen reacties

Dat was dan dus het EK voor Oranje. Maar niet getreurd, want de mooiste weken van het seizoen zijn weer nabij. Nog twee weken op de tanden bijten met Griekenland en Tsjechië en dan breekt het wonderland van de Europese voorrondes weer aan. Een genot voor de ware romanticus. En het mooie is dat onze regionale FC er dit keer vanaf het begin bij is. Waar zo’n klotenseizoen al niet goed voor is.

Het Anglo-Iberische belastingontduikingsfeestje vol fout geld dat Champions League en Europa League heet wordt eigenlijk jaar na jaar saaier en voorspelbaarder. Af en toe glipt er nog een Duits of Italiaans clubje door de mazen van het net, maar wie geen malafide Russische olieboer of de nationale belastingdienst achter zich heeft staan doet niet meer echt mee op Europees niveau. Ik kan wel janken bij de gedachte dat Manchester City volgend seizoen zo maar eens de Champions League kan gaan winnen.

Maar is juli is alles nog mooi, fris en fruitig. Ook in Dudelange, Santa Coloma,  Kuopio en Hafnarfjörður mogen ze nog hopen op eeuwige sportieve roem. En jullie – mazzelpikken van FC Twente-fans – mogen dat allemaal vanaf het begin meemaken. Ik zag vanmiddag het rijtje met potentiële tegenstanders in de eerste ronde en het water liep me bijkans in de mond.

Wat te denken van een tripje naar Eiði (zie foto) voor een tweestrijd met EB/Streymur op de Faeröer of Trans Narva in Estland. Of misschien nog wel mooier: naar JJK Jyväskylä of Cefn Druids uit Wales. Uittripjes die te mooi zijn om aan je neus voorbij te laten gaan zou ik zeggen. Oke, Camp Nou is ook wel aardig en Old Trafford mag er best wezen, maar die halen het qua romantiek toch niet bij het Flamurtari Stadion in Vlorë.

Ik wens de FC Twente-fans veel plezier. Komende week loting voor de eerste ronde. De spanning stijgt. Alleen zag ik Levadia Tallinn ook in het lijstje staan. Die kan misschien toch maar beter vermeden worden.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief