Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Rapporteur Michael Dikken ziet bij streekderby teveel lange ballen

Geplaatst op 31 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – De twee amateurclubs die in het afgelopen weekend bezoek kregen van een rapporteur van TwenteSport.com waren Excelsior’31 dat streekgenoot HHC Hardenberg ontving en Deto dat DVS’33 ontmoette.
Michael Dikken kwam niet tevreden thuis na de 1-0 zege van Excelsior. ‘De wedstrijd viel me erg tegen’, meldde de ex-prof van oa FC Twente en Heracles en hij verklaarde zijn mening als volgt: ‘Die ploeg speelde alleeen maar de lange bal richting Houwing. Dat terwijl ze toch een middenveld hebben dat goed genoeg is om op te bouwen. HHC had twee jonge centrale verdedigers die wat onzeker oogden. Het was Excelsior dat wel wilde voetballen, maar ook te snel de lange bal koos. Tel daar bij een scheidsrechter die erg pietluttig floot en niet geschikt was voor een wedstrijd als deze en het geheel is eigenlijk heel matig. Wat me tenslotte opviel was dat Excelsior pas heel laat wisselde. Ik had het idee dat er al veel eerder twee of drie spelers in aanmerking kwamen voor een wissel.’ Dikken gaf Gerritsen Mulkes (foto) een ster.

Gerrit Volmer is na een knie-operatie terug op de velden en vond Deto-DVS (2-2) best wel vermakelijk, maar was niet kapot van Deto: ‘Ik vind Deto eigenlijk überhaubt nooit echt goed spelen, ondanks dat ze zo hoog staan. Ze hebben bijvoorbeeld best een aardig middenveld en toch komt het er niet uit’, meent Volmer.

Voor de uitgebreide analyses: KLIK HIER

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief