Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Kirsten Wild op podium Ladies Tour

Geplaatst op 11 september 2011 door   ·   Geen reacties

BERG EN TERBLIJT – Marianne Vos heeft in de laatste etappe van de Profile Ladies Tour laten zien dat ze de enige echte winnares is van de ronde. De bijkans ongenaakbare renster won de etappe met voorsprong en daarmee nog overtuigende de Ladies Tour. De Italiaanse Bronzini werd vanmiddag tweede, Kirsten Wild kwam op 38 seconden van Vos als zevende binnen. De Almelose eindigde als derde op 6.32 van Vos die in totaal drie etappes won. De Zweedse Emma Johansson stond als nummer 2 op het erepodium van de etappekoers. Loes Gunnewijk (Rekken) eindigde als achtste.

De Vuelta eindigde na drie weken in een zege voor Juan José Cobo van Team Geox. Bauke Mollema werd vierde. Tom Veelers (foto) finishte in de laatste etappe (gewonnen door Sagan) als 25ste. De Oldenzaler geniet de twijfelachtige eer als laatste te zijn geëindigd in het algemeen klassement, maar werd desondanks geroemd door zijn ploegleiding vanwege zijn prominente rol in de vlakke etappes.

In  de Tour de l’ Avenir, een etappekoers voor talentvolle beloften, werd op de laatste dag het klassement behoorlijk door elkaar geschud. Niet de Canadees Boily, maar de Columbiaan Johan Esteban Cháves Rubio greep de eindzege. Boily werd tweede. Wouter Wippert  eindigde als 66ste. De Wierdenaar is geen klimmer, maar sprinter. Hij won één etappe in deze ronde. De laatste etappe werd gewonnen door de Tsjech Sagan.

De Eurode Omloop in Kerkrade en omgeving voor eliterenners en beloften is gewonnen door Rabo-renner Jetse Bol. Maurits Lammertink (Enter) kwam op 1.15 als zesde over de streep.

De vierde en laatste etappe van de Internationale Rothaus Regio Tour voor junioren is gewonnen  door de Belg Degreve. Vijfde werd Steven Lammertink (Enter) die deze etappewedstrijd als lid van de nationale juniorenselectie voor landenteams reed.  De Australiër Linfield won het eindklassement voor de Nederlander Dijkshoorn. Lammertink eindigde als 21ste op 2.16.

De Omloop Noordbroek leverde bij de amateurs een podiumplaats op voor Arjan van Gaveren uit Nijverdal. Hij werd derde

Jelle Wolsink, de talentvolle wielrenner uit Borne, is tweede geworden in de 58ste editie van de Ronde van Hank. Winnaar werd Jasper Bugter  uit Arnhem won de nieuwelingenkoers.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief