Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Veldrijders GOW competitie moeten wachten op tussenstand

Geplaatst op 27 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

Daan Schouten GOW oldenzaal 2013OLDENZAAL – Met ruim een week geleden de eerste cross in Beek en afgelopen zondag de wedstrijd in Oldenzaal, is de GOW veldritcompetitie alweer echt begonnen. Toch weten de meeste deelnemers niet exact hoe ze er na twee van de twaalf wedstrijden voorstaan in het klassement. De organisatie achter de competitie van de Gezamenlijke Oostelijke Wielerverenigingen is er namelijk nog niet in geslaagd om een tussenstand bekend te maken. De reden daarvoor is het ontbreken van een correcte uitslag van de wedstrijd in Beek. In Oldenzaal konden de deelnemers hun uitslag van de daar verreden wedstrijd wel direct inzien.

Bij de wedstrijd in Beek hadden de GOW-organisatie en juryleden te kampen met een defect MyLaps systeem, de manier waarop via chips aan de fiets de uitslag opgemaakt kan worden. De met pen en papier opgemaakte uitslagen van de diverse wedstrijden bleken vervolgens verre van juist, want na de bekendmaking stroomden klachten binnen bij de organisatie. ‘Ik snap dat het moeilijk is met de hand, maar bij de 40 plus zitten gedubbelde renners voor in het klassement’, klonk het onder meer in reacties op de social media van de GOW.

De organisatie hoopt alsnog snel tot een goede uitslag van de wedstrijd in Beek te kunnen komen en aan de hand daarvan ook goede klassementen van alle categorieën op te stellen. Komend weekend is er geen GOW-cross. Dan staan op zaterdag in Neede de regionale kampioenschappen veldrijden gepland en wordt een dag later in Almelo een nationale veldrit verreden. Op zaterdag 8 november wordt in Eibergen de derde veldrit in de GOW veldritcompetitie verreden.

Foto: archieffoto Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief