Woensdag 1 mei 2024
Twentesport

M&M missen brons bij handbal en volleybal vrouwen

Geplaatst op 20 augustus 2016 door   ·   Geen reacties

TEKST: WIL KARS

RIO/TWENTE – De handbalvrouwen noch de volleybalvrouwen van Oranje hebben een medaille kunnen pakken tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Beide ploegen verloren de troostfinale om brons. Dit betekent ook dat M&M uit Twente, namelijk volleybalster Maret Balkestein-Grothues uit Almelo en handbalster Martine Smeets uit Geesteren, zonder eremetaal huiswaarts keren.

Het zal moeilijk zijn om teleurstelling te verbijten, maar zo handbalsters als de volleybalsters hebben prima toernooi achter de rug.

Bij de handbalploeg zat het verlies tegen Frankrijk, waardoor de finale op een haar na werd gemist, nog in de benen en in de hoofden, dermate hoog dat het team niet in in zijn eigen spel kwam eigenlijk kansloos verloor van Noorwegen met 36-26 – en dus ook naast het brons greep.

De volleybalploeg van Oranje liep in de liep eveneens brons is door van de Verenigde Staten verliezen in vier sets: 3-1. De volleybalvrouwen speelden op zich goed en verloren de eerste en de tweede set nipt, trokken de derde over de streep, maar moesten in de beslissende vierde set het hoofd met 265-19 buigen.

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief