Arenda Abbink: ‘Lopen in Enschede is fantastisch’

Geplaatst op 22 april 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De 44e editie van de Enschede Marathon werd gewonnen door Ishhimael Busendich. De Keniaan bereikte de finish in 2.09,08. Julius Korir, ook uit Kenia, werd net als de vorige twee edities tweede. Moses Kurgat pakte de derde plek. Plaats vier en vijf waren voor Alebachew Debas en Kiplimo Kimutai.
Bij de vrouwen ging de winst naar de de Griekse Konstantina Kefala. Zij kwam na 2.40.59 uur over de finish. Ingrid Prigge uit Borne werd tweede. Arenda Abbink was de derde vrouw die de eindstreep bereikte. Niet helemaal naar verwachting, zo reageert de Nijverdalse. ‘Toen ik op 25 kilometer zat begon mijn maag parten te spelen. Ik moest een paar keer overgeven waardoor ik het enkele kilometers wat rustiger aan moest doen. Maar ik ben zeker blij met het resultaat. Ik heb een tijd van 3.04,17 gelopen en dat is een verbetering van vijf minuten op mijn persoonlijke record. Daar ben ik wel trots op. De derde plek en tweede van mijn categorie is een prestatie waar ik met een goed gevoel op terug kan kijken.’ Abbink liep zondag voor de tweede keer de Enschede Marathon en had het evenement als hét doel voor 2012 in haar agenda staan. ‘Lopen in Enschede is fantastisch. Het is een soort thuiswedstrijd voor mij waar ik erg naar uit heb gekeken. Veel publiek, een goede organisatie en een mooie sfeer zijn typerend voor deze marathon. De laatste paar kilometer loop je echt voor de mensen langs de kant. Die trekken je er doorheen en geven je net dat beetje extra om vol gas op die eindstreep af te gaan. Eigenlijk was de wind het enige dat tegenviel tijdens het lopen. Verder was de temperatuur perfect, ik heb genoten.’

De halve marathon werd bij de mannen gewonnen door Casper Koelma. In een tijd van 1.12,15 bereikte hij als eerste de eindstreep. Leon Sanderman uit Rijssen werd op 43 seconden tweede en Caimin Stevens finishte twee minuten later als derde. Johan Kats van Daventria kwam als vierde binnen op tweeënhalve minuut en was daarmee wel de eerste loper van 40 jaar en ouder.
Bij de vrouwen werd de halve gewonnen door Jaqueline Rustidge. Ze liep de wedstrijd in een tijd van 1.21,50. Brigit Landewe bereikte een kleine vijf minuten later de finish. Marlin Nijhof werd derde.

Op de 10 km won Dennis de Vries met een tijd van 34,27 bij de mannen. Nipt daarachter volgde Lars Duistermaat. Martijn van Rijn werd derde.
Henrieke Krommendijk won de afstand bij de vrouwen. Ze finishte in 38,55. Circa vijftien seconden later bereikte Annemiek Engbers de eindstreep. De derde plaats ging naar Hester Lassche.

Foto boven: De finish van Ingrid Prigge
Foto beneden: Arenda Abbink krijgt kort na de finish wat ondersteuning. De Nijverdalse heeft alles gegeven.