Maandag 23 april 2018
Twentesport

Brabander Hans Vogels blinkt uit bij enduro in Enter

Geplaatst op 29 januari 2012 door   ·   Geen reacties

ENTER – Hans Vogels uit het Brabantse Best is winnaar geworden van de dertigste Reggerit, de eerste enduro die meetelt voor het ONK in 2012. Niet alleen was hij de snelste in zijn klasse (E2) ook overall legde hij de elf proeven als snelste af. In de klasse E2 eindigde Mark Wassink als tweede en Robin Nijkamp uit Daarlerveen als derde. Erald Lammertink uit Rijssen stelde met de vierde plaats enigszins teleur.
Joey Bak (foto) uit Rijssen legde beslag op plaats 7. Hij promoveerde op eigen verzoek van de nationalen naar de ‘inters’ na lang blessureleed. ‘Ik ben blij dat de KNMV aan mijn verzoek gehoor heeft gegeven. Het vorig jaar heb ik maar vijf van de twaalf wedstrijden kunnen rijden. In Havelte won ik, terwijl ik nog vier keer als tweede eindigde in de klasse N1. Ik wil naast het crossen mij toeleggen op het rijden van enduro’s en daarom was promotie naar de inters min of meer een must’, aldus de pas 19 -jarige Bak die na de Reggerit zei dat met name de eerste van de drie ronden op zaterdagmorgen zeer tricky was in verband met de gladheid. Zelf kwam hij hard ten val en verspeelde daardoor kostbare
seconden.

Bak rijdt dit seizoen voor een nieuw team van Kapers Motoren uit Markelo. Dit team dat onder de naam “Stichting Epon” uitkomt wil jonge rijders een kans geven zich te ontwikkelen in de endurosport. Naast Joey Bak die rijdt op een KTM 350 EXC-F in de klasse E2 rijden voor het team Martijn Brinks uit Enter (N2), Henri Beverdam uit Markelo (N1) en Martijn Brinks uit Enter (N2).

Winnaar in Enter in de klasse E1 werd Bas Klein Haneveld uit Warnsveld. Ismo ten Velde uit Holten was met de 3e plaats de beste rijder uit Overijssel. De zwaarste klasse (E3) werd een prooi voor Amel Advokaat uit Noordeloos. Bjorn Schreijer uit Enter werd in zijn thuiswedstrijd de beste Twentenaar. Hij legde beslag op de 3e plaats.

Bij de nationalen was in de klasse N1 Rendo Boersma uit Holten de snelste, terwijl meervoudig Nederlands kampioen Erik Davids iedereen te snel af was in de klasse EV40.

De volgende wedstrijd voor het ONK is op 25 februari in en rond Veldhoven. Op 3 maart is de volgende enduro in Twente en wel in en rond Holten.

(Foto Ria Bak)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief