Vrijdag 26 april 2024

DETO de beste van Twente in eerste klasse; hattrick Smit

Geplaatst op 4 november 2017 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – Het herboren DETO is door de winst van hedenmiddag in de eerste klasse de beste zaterdagvoetbalclub van Twente. Op sportpark Het Midden werd KHC uit Kampen verslagen, in een overigens niet al te beste wedstrijd, maar juist die moet je winnen als je een rol van betekenis wilt spelen.

Op de ranglijst is DETO buurman SVZW gepasseerd doordat de Wierdenaren zich op hun eigen Lageveld met 1-2 lieten aftroeven door runner-up Nunspeet.

Ook de andere Twentse clubs in de eerste klasse gingen de boot in. Vroomshoopse Boys liet zich in de tweede helft bij de neus nemen door ASV Dronten en DOS’37 moest in Wezep zijn meerdere erkennen in WHC.

DETO-KHC 3-2 (1-2)
DETO was niet de betere ploeg, wel de meest effectieve. Vooral in de aanvangsfase van de wedstrijd waren de Vriezenveners niet bij de les en tilde goudhaantje Brenn de Lange, een begenadigde middenvelder die deze competitie letterlijk bijzonder doelgericht is, de Kampenaren naar 2-0. DETO moest zich herpakken en voor de rust bracht (wie anders dan) Frank Smit de thuisploeg
naderbij op aangeven van Lesley Nahrwold. Smit nam ook de gelijkmaker voor zijn rekening en vervolgens – inderdaad – ook de winnende, op aangeven van zijn (Enterse) dorpsgenoot Kevin Peppels, dia al in de eerste helft inviel voor de geblesseerde Kevin Aman. DETO staat nu op de tweede plek in de eerste klasse, achter de vooralsnog ongeslagen koploper Flevo Boys.

SVZW-Nunspeet 1-2 (0-2)
Een tegenvallend SVZW zag een beter Nunspeet terecht winnen en liep deswege tegen een verdiende nederlaag. Het zou wellicht anders zijn gelopen als de Zwaluwen uit Wierden de hele wedstrijd hadden gevoetbald met de verbetenheid die in de laatste twintig minuten aan de dag werd gelegd. Henk Baum bracht Nunspeet, een begaafde technische ploeg, in de eerste helft op 0-2, waarvan de eerste uit een vrije schop en de tweede uit een onwaarschijnlijke (en prachtige) omhaal. Pas in het laatste kwartier van de wedstrijd creëerden de Wierdenaren wat, met name door Ferdi ter Avest, die na de lat-sterkte te hebben getest de aansluitingstreffer scoorde, waarna er nog wat kansen op een remise waren, maar dat gebeurde niet en het zou te veel zijn geweest.

Vroomshoopse Boys-Dronten 1-3 (1-1)
Met veel lengte, breedte en sterkte probeerde de thuisploeg al vroeg de wedstrijd tegen het hoog genoteerde Dronten onder druk te zetten. Het ressorteerde al na een kwartier in een voorsprong door Ton Kunst, maar het bleek niet vol te houden, want de polderploeg liet de bal rollen en de Vroomshopers vooral hardlopen en afstoppen. Nog voor de pauze op De Bosrand viel de gelijkmaker na een aanval uit het boekje, waarbij Jeroen van der Meer voorbereidend werk van Ricardo Ntal doeltrffend afrondde. In het tweede bedrijf ging dat door, al beperkte Dronten zich tot nog twee goal erbij via (weer) Jeroen van der Meer en invaller Jodi de Boer.

WHC-DOS’37 2-1 (1-0)
Met op doel de jonge goalie Julian Bakker bleek DOS’37 in dit jonge van PH betrokken talent een sterke keeper te hebben, want hij toonde zich een betrouwbare sluitpost, al kon ook hij niet voorkomen dat de formatie uit Vriezenveen weer een nederlaag leed. Op zich is uit verliezen van de Wezep Hattem Combinatie overigens geen schande, maar DOS’37 verliest dit seizoen te vaak. Het was Menno Kamphuis van WHC, vorig jaar nog spelend voor Hulzense Boys, zijn ploeg op voorsprong zette, maar na de thee bracht Lennard Mulderij een voorzet van Stef van der Velden. WHC, dat evenmin groots speelde, won uiteindelijk door een doelpunt dat Jonathan van Marle tien minuten voor tijd liet noteren.