Woensdag 8 mei 2024

EHV wint met 7-2, maar mist kans op historische uitslag

Geplaatst op 30 september 2012 door   ·   Geen reacties

LEEUWARDEN – De hockeyers van EHV hebben zondag, zoals eigenlijk wel werd verwacht, ook hun vierde wedstrijd op rij gewonnen en wel met 7-2 bij Leeuwarden. De Friezen waren op de eigen zandbak, die qua hardheid meer op een startbaan dan op een hockeyveld leek, vooral in de eerste helft vele maatjes te klein voor de Enschedeërs, die verzuimden een historische uitslag neer te zetten en zichzelf daarmee een slechte dienst bewezen. Trainer-coach John Haenen: ‘Als je bij rust met 7-0 voorstaat, wat vandaag het geval was, dan zit de kans op dubbele cijfers er dik in. Dat gebeurde helaas niet, erger nog: we hebben in de tweede helft alleen maar tegen onszelf lopen hockeyen, dat win je niet, en keeper Marc van Baal lelijk in de steek gelaten.’

Zoals gezegd was er voor rust geen vuiltje aan de lucht. Tim Horstink opende het bal met een van zijn gebruikelijke strafcornergoals, waarna er binnen het half uur nog zes doelpunten vielen, de ene nog mooier dan de andere. De Friese verdediging werd helemaal bewusteloos gespeeld en Martijn Wendrich, Tim van Dun (2x), Joris Opbroek, Stijn Craghs (zijn eerste voor EHV) en Pim Bonder rondden vrijwel achteloos de mooiste combinaties af, waardoor het bij de rust al duidelijk beslist was (0-7).

Tijdens de bespreking hamerde Haenen erop, dat hier een uitgelezen kans op een extra punt lag in de vorm van een beter doelsaldo ten opzichte van concurrent Roden (slechts twee keer minder gescoord). En als de scheidsrechter vlak na rust een forse charge op de doorgebroken Craghs met een strafcorner had bestraft in plaats van een vrije slag tegen te geven, dan had dat misschien het beslissende zetje in de richting van een monsterscore kunnen geven. Nu rook Leeuwarden zijn kans en doelman Van Baal kon schreeuwen wat hij wilde, zijn spelers luisterden niet en lieten hun tegenstanders lopen of verslikten zich in uitzichtloze solo-escapades. Leeuwarden kon zowaar twee keer scoren en daarmee het vage vermoeden van een serieuze wedstrijd doen ontstaan. Voeg daarbij de twee domme gele kaarten voor Maurits ten Bruggencate en Pim Bonder en de tweede helft kan voor EHV als een fiasco worden afgedaan. Haenen: ‘Dat klopt, en in feite zijn we hiermee niets opgeschoten als je hoort dat Roden met 6-1 bij Arnhem heeft gewonnen, maar ik heb de spelers op het hart gedrukt dat ze zich voor de belangrijke thuiswedstrijd van zondag tegen Roden moeten vasthouden aan de meer dan prima eerste helft hier. Als we dat niveau zondag langer dan één helft kunnen volhouden en waarmaken, dan moeten we in staat zijn om een slag te slaan.’