Enter Vooruit terug in eerste klasse met neus op feiten

Geplaatst op 22 september 2018 door   ·   Geen reacties

ENTER- Bij de terugkeer in de eerste klasse kreeg Enter Vooruit op de eigen Werf een koude douche, want De Merino’s uit Veenendaal bleken een maatje te groot: 0-3.

DOS’37 liet in Kampen onnodig twee punten liggen, want zag Go Ahead twee minuten voor tijd langszij komen: 1-1.

Enter Vooruit-De Merino’s 0-3 (0-2)

Eigenlijk kwam nieuwkomer Enter Vooruit er vanmiddag nauwelijks aan te Pas tegen de onbekende vereniging De Merino’s dat zijn vlaggenschip had afgemeerd aan bij de Waarf in Enter. Al in de derde minuut scoorde Vincent van de Weerdhof namens de bezoekers uit Veenendaal 0-1 en die klap kwam de thuisploeg niet meer te boven, en al helemaal niet toen De Merino’s in de 21ste minuut de 0-2 via Joop de Bruin lieten aantekenen. Als de thuisploeg van trainer Peter Schulte al van zins was de schade aan de lekke zomp in het tweede bedrijf te repareren, dan verduisterde Patrick Donkervoort dat voornemen vroegtijdig door al na vijf minuten n de hervatting voor 0-3 te zorgen. Aan inzet en passie ontbrak het de Enternaren trouwens niet, soms was het zelfs wat veel, wat Ron Smid een gele kaart opleverde. Enter Vooruit kon zich vanafde 0-3 al bepalen bij de tweede wedstrijd van dit seizoen in de eerste klasse, wat volgende week meteen een derby is, want bij DOS’37 in Vriezenveen.

Go Ahead Kampen-DOS’37 1-1 (0-1)

Op bezoek in Kampen had DOS’37 de wedstrijd in handen vanaf het moment, kort voor het einde van de eerste helft, dat Stef van der Velden de ploeg uit Vriezenveen op voorsprong zette. De formatie uit Vriezenveen had in de beginfase ook al toegeslagen, maar die goal werd wegens buitenspel ongeldig verklaard en met de vele kansen voor DOS’37 gingen de spelers nogal slordig om, tot dus op slag van rust Van der Velde de dik verdiende voorsprong alsnog bewerkstelligde. Na de rust moest Go Ahead komen en dat gebeurde ook. Gelukkig voor DOS’37 was doelman Patrick Nitert, die een aantal keren kordaat optrad, in prima vorm, maar ook hij kon niet voorkomen dat de geelroden van Kampen kort voor tijd een punt uit het vuur sleepten door een doelpunt van Dennis van der Wal. De ontgoocheling was groot aan Vriezenveense zijde, want het was onnodig vanmiddag twee punten te morsen.

FOTOGRAFIE: Henk Pluimers