Excelsior’31 wint én tankt tegen ACV zelfvertrouwen

Geplaatst op 24 september 2016 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Opnieuw was het raak in de slotfase van een wedstrijd van Excelsior’31. En dit keer, net als in de eerste wedstrijd tegen SDV Barneveld, viel het dubbeltje de kant op van de Rijssenaren. Een afstandsschot van Hakim Ezafzafi bracht in de wedstrijd tegen ACV uit Assen de eindstand van 3-2 op het bord van sportpark De Koerbelt.

Het zag ernaar uit dat de wedstrijd in 2-2 zou eindigen, maar wederom zat het venijn in de staart. En daarbij geschiedde eigenlijk gerechtigheid, want de Rijssense ploeg kon aanspraak maken op de volle winst.
En dan te bedenken dat de bezoekers uit Assen de koploper zijn in de oostelijke hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Daar komt bij dat ervaring leert dat Excelsior’31 het altijd moeilijk heeft tegen ACV.

Publiek vermaken

Al vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat de ploeg van trainer Peter Wesselink er veel aan gelegen was om het publiek te vermaken en de punten thuis te houden. Dat lukte dus en zal na een serie matige en verloren wedstrijden het gedeukte zelfvertrouwen van de Rijsenaren sterken en stalen.
Hylke Penterman scoorde al na dik vijf minuten, nadat Cem Köse goede kans had gemist om de score te openen. Penterman was aardig op dreef, alsof hij in Rijssen zijn draai heeft gevonden, en scoorde tien minuten later ook de tweede treffer namens Excelsior’31. Hij miste in de tweede helft overigens wel een paar opgelegde kansen.

Ontzetting en verrukking

Het viel de ploeg van De Koerbelt vervolgens aan te wrijven dat het de marge niet vergrootte. De combinaties drukten, maar de afronding was beroerd. ACV moest na de rust komen en de voorzichtige spelopvatting bijstellen, wat de wedstrijd na de pauze ten goede kwam, maar Excelsior’31 deed wankelen.
Tot ontzetting van het thuispubliek scoorde de lijstaanvoerder uit de Drentse hoofdstad twee keer, een half uur voor het eindsignaal door John van Dalen en vervolgens via. Thomas Mezemaekers. Dat was dus 2-2 en dit leek ook de eindstand te zijn, tot Ezafzafi het publiek alsnog in extatische verrukking bracht met een bekeken afstandsschot Asser keeper te verrassen.
Deze overwinning in deze vooral voor de rust uitstekende wedstrijd was precies wat Excelsior’31 nodig had.