Het Ravijn verliest beide bekerfinales in Amsterdam

Geplaatst op 22 maart 2015 door   ·   Geen reacties

RavijnAMSTERDAM – Het is zowel de heren- als de damesploeg van Het Ravijn zondagmiddag niet gelukt de bekerfinale winnend af te sluiten. De waterpolovrouwen van Wyco de Vries verloren na strafworpen met 12-10 van ZVL, de mannen van Marcel ter Bals moesten in Donk hun meerdere erkennen: 12-7.

Drie bussen vol met supporters waren er afgereisd naar het Sloterparkbad te Amsterdam om beide bekerfinales bij te wonen en de Ravijn-fans lieten zich de hele middag goed horen. Om 14.00 begonnen de dames aan hun finale en de eerste periode maakte Yasemin Smit het verschil. Twee doelpunten van haar, waarvan één in de zoemer, zorgden voor een 2-1 tussenstand. In de tweede periode kwam Het Ravijn op een 4-2 voorsprong door doelpunten van wederom Smit en Charlotte Mensink, maar ZVL kwam in de derde periode langszij.

Beide ploegen gingen met een 5-5 tussenstand de laatste periode in, maar de waterpolosters uit Leiden liepen al snel uit naar 8-5, waarna de bekerwinst ver weg leek voor de Nijverdallers. Door doelpunten van Mensink (twee minuten voor tijd), Lieke Klaassen (uit een strafworp één minuut voor tijd) en Saskia Dannenberg (18 seconden voor tijd) dwong Het Ravijn echter toch nog een strafworpenserie af. Die serie ging lange tijd gelijk op, maar Marike Versteeg en Saskia Dannenburg wisten hun strafworp niet te benutten, waardoor ZVl er met de felbegeerde beker vandoor ging.

‘We hadden de kans om uit te lopen, maar we hielden geen snelheid in de aanval. Verdedigend lag het goed, maar aanvallend waren we te weinig overtuigend,’ sprak coach Wyco de Vries na de wedstrijd. ‘Je moet leren verliezen om te kunnen winnen. De landstitel is de hoofddoelstelling dit seizoen. Ik hoop dat dit ons tergt om de volgende finale wel te winnen.’
ZVL – Het Ravijn 8-8 (12-10 na strafworpen)
Periodestanden: 1-2, 2-2, 2-1, 3-3
Doelpunten Het Ravijn: Smit (3x), Lieke Klaassen, Charlotte Mensink (beiden 2x), Saskia Dannenburg

Vier uur later was het de beurt aan de mannen. Het Ravijn mocht het opnemen tegen de koploper van de Eredivisie, Donk, en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Jorn Muller en Istvan Keresztes waren verantwoordelijk voor de droomstart van de Nijverdallers. De eerste periode werd afgesloten met een 2-1 voorsprong en in de tweede periode werd die voorsprong zelfs uitgebreid naar 3-1, maar op de helft van de finale stonden de waterpoloërs uit Gouda alweer op een 6-5 voorsprong.

Vanaf dat moment gaf Donk de voorsprong niet meer weg en kon het in de derde en vierde periode rustig uitlopen naar een 12-7 overwinning. Toch kan Het Ravijn terugkijken op een geslaagd bekerseizoen en heeft het koploper Donk goed tegenstand geboden in de finale. In Nijverdal zal er dan ook alsnog een gezamenlijke afterparty worden georganiseerd zondagavond.

‘Donk heeft verdiend gewonnen. Zij hebben gewoon meer ervaring met het spelen van dit soort wedstrijden en ook wat meer kwaliteit. Het bereiken van de finale was eigenlijk al een klein hoogtepunt,’ aldus trainer Marcel ter Bals.
Widex GZC Donk – Het Ravijn 12-7
Periodestanden: 1-2, 5-3, 3-1, 3-1
Doelpunten Het Ravijn: Istvan Keresztes (3x), Jorn Muller (2x), Lars Gottemaker en Rob Gottemaker