Nederland groepswinnaar, Twents trio maakt er liefst 29

Geplaatst op 18 januari 2016 door   ·   Geen reacties

Yasemin_Smit_ legt_ aan_ om_ te_ schieten_  foto wim beunk slBELGRADO – De Nederlandse waterpolovrouwen hebben ook hun laatste groepsduel op het EK in Belgrado in winst omgezet. Griekenland werd nipt met 11-10 verslagen, ondanks het feit dat Oranje pas een minuut voor tijd voor het eerst op voorsprong kwam. Lieke Klaassen (2) en Yasemin Smit behoorden tot de doelpuntenmakers.

Alle voorgaande duels werden al gewonnen door het team van Arno Havenga en dus had het aan een gelijkspel tegen de Grieken genoeg om als eerste te eindigen in de poule. Nederland stond bijna het gehele duel op achterstand en kwam pas een minuut voor tijd voor het eerst op voorsprong. Dat wist men vast te houden, waardoor het als groepswinnaar eindigt en daardoor een ‘zwakke’ tegenstander treft in de kwartfinale: de nummer vier van poule B.

Tukkers op schot
In de Nederlandse selectie zitten drie ‘Tukkers’: Lieke Klaassen uit Goor, Marloes Nijhuis uit Borne en Yasemin Smit (foto), geboren Amsterdamse maar al enkele jaren aanvoerster van Het Ravijn uit Nijverdal. Klaassen en Smit waren samen verantwoordelijk voor drie treffers tegen Griekenland en zijn al het gehele toernooi op schot: ‘Het kanon van Goor’ maakte er veertien, Smit gooide dertien keer raak. Nijhuis was met twee treffers minder productief. Met de 29 doelpunten die het Twentse trio tot nu toe maakte, is het verantwoordelijk voor bijna een derde deel (31,5%) van de totale productie (92 treffers).

Nederland – Griekenland 11-10
Periodestanden: 1-3, 3-3, 3-4, 4-0
Doelpunten Nederland: Sabrina van der Sloot 3, Lieke Klaassen en Maud Megens 2, Yasemin Smit, Vivian Sevenich en Nomi Stomphorst 1