Vrijdag 26 april 2024

Oranje vrouwen blijven tegen Italië steken op gelijkspel

Geplaatst op 22 november 2014 door   ·   Geen reacties

2014-11-22 Nederlands vrouwen elftal (1)DEN HAAG – Het Nederlands vrouwenelftal is in de eerste confrontatie met Italië in de strijd om een WK-ticket blijven steken op een gelijkspel. Oranje, dat met FC Twente speelster Siri Worm in de basis begon, kwam in de thuiswedstrijd tegen Italië niet verder dan 1-1.

Het duel kende twee totaal verschillende helften. Voor rust was Italië duidelijk de betere ploeg. Het Nederlands team oogde onzeker en voortdurend zoekend naar de juiste tactiek. Het waren de Italiaanse vrouwen die van die situatie optimaal profiteerden. Melania Gabbiadini zette de Italiaanse vrouwen binnen twintig minuten op voorsprong met een schot van grote afstand.

Na rust liet Oranje een heel ander soort spel zien. Italië werd op de eigen helft vastgezet en Nederland kwam tot een ruim aantal kansen. Het Nederlands elftal kwam aan het begin van de tweede helft langszij via Vivianne Miedema, die de bal intikte na voorbereidend werk van Manon Melis. De beste kansen waren daarna voor de ‘Leeuwinnen’, maar het winnende doelpunt bleef uit, mede doordat drie keer een bal op de doellijn werd weggewerkt.

Volgende week woensdag staat de return in Verona op het programma. Een wedstrijd waarin Nederland in elk geval zal moeten scoren, om kans te houden op kwalificatie.