Zondag 19 mei 2024

SVZW zet zijn opmars voort in Oldenzaal bij De Esch

Geplaatst op 26 november 2016 door   ·   Geen reacties

img_3752

OLDENZAAL – SVZW lijkt het lek boven te hebben, want opnieuw werd gewonnen, vanmiddag in Oldenzaal van rode lantaarn-drager De Esch. In de eerste klasse kruipt SVZW richting de kop van het klassement en staat nu derde, op basis van een beter doelsaldo dan WHC. Beide teams spelen komend weekend tegen elkaar in Wierden. DETO ging in een mistig Nunspeet (zie foto) hard onderuit.

De Esch-SVZW 0-4 (0-2)
Officieel was het niet, want dan moet je drie doelpunten in één helft scoren, Maarten Jansen van SVZW maakte er twee in de eerste helft en de één in de tweede helft, maar wel binnen 45 minuten, dus wat nou geen hattrick! Bovendien was voor SVZW pas echt belangrijk dat in Oldenzaal eenvoudig van De Esch werd gewonnen, met 0-4, want de eerste goal werd gescoord door Ferdi ter Avest, na een afgeketst schot van Darius Andrjazek. De thuisploeg kon daar weinig tegenover stellen en toonde aan waardoor ze momenteel de laatste plaats inneemt Het valt de debutant in de eerste klasse allemaal wat tegen.

DOS’37-Berkum 2-4 (1-2)
In een aantrekkelijke wedstrijd op sportpark Het Midden trok de beste loeg aan het langste eind. De koploper uit Zwolle-Noord had het betere van het spel. Het team creëerde veel kansen, maar liet DOS’37 lange tijd geloven in een goed resultaat. Tegen de verhouding in bracht Marc Meier de Vriezenveners met een kopbal zelfs aan de leiding. Johnson Bacuna zorgde echter met twee treffers dat de bezoekers nog voor rust de orde herstelden. Na de pauze kwam Berkum zelfs op 2-3, waarna Meier opnieuw met het hoofd zijn tweede doelpunt liet aantekenen. DOS’37 perste er uiteraard een slotoffensief uit, maar bij het scheiden van de markt besliste Chris Van der Meulen wedstrijd wedstrijd definitief: 2-4.

KHC-Hulzense Boys 5-1 (4-0)
De grote nederlaag van het team uit Hulsen was niet eens tegen de verhouding, want de bezoekers hadden een off-day, zeker in de eerste helft. Dat gaf de Kamper thuisploeg al gelegenheid uitroepen tot 4-0. In de tweede helft van deze eenzijdige wedstrijd scoorde KHC nog een keer een paar daarna deed Hulzense Boys pas iets terug, dat wil zeggen: Menno Kamphuis benutte penalty nadat hij zelf binnen de beruchte lijnen werd gehinderd. Volgende week wacht de Boys uit Hulsen de confrontatie met de Boys uit Vroomshoop.

Bennekom–Vroomshoopse Boys 4-0 (1-0)
Het valt nog steeds niet mee met Vroomshooopse Boys, want wederom moest de ploeg zijn meerdere erkennen in de opponent, dit keer Bennekom, dat zich heer en meester toonde en zulks in eveneens in doelpunten uitdrukte. Er is de club van De Bosrand te Vroomshoop veel aan gelegen om nog vóór de winterstop de nodige punten te sprokkelen om niet ten diepste bezorgd over klassebehoud de winterstop en de kerstsfeer in te gaan. De ommekeer zou moeten worden bewerkstelligd in de derby van komend weekend Hulzense Boys.

Nunspeet-DETO 4-0 (1-0)
DETO heeft het nog steeds niet en betaalde ook in en tegen Nunspeet de tol van de malaise. Behalve tegen een betere tegenstander speelde DETO ook nog eens tegen de uitzichtloosheid, letterlijk, want door dichte mist op de Veluwe zag je geen hand voor ogen, laat staan een bal, maar goed, daar had de thuisploeg even veel last van. Ondanks de natuurdampen wisten de Nunspeters wél het doel te vinden: twee keer Marcel Huisman en twee keer Maikel Lange, waarvan één uit een strafschop.