Maandag 29 april 2024

Van de zeven Twentse hockeyploegen winnen er drie

Geplaatst op 28 september 2020 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE/ALMELO/OLDENZAAL – De vierde competitieronde heeft de Twentse hockeyploegen in de eerste en de tweede klasse drie overwinningen opgeleverd. Alleen de Bully-vrouwen en de Almelose teams wisten de volle winst te behalen, de andere vier teams lieten twee of meer, soms zure en soms dure, punten liggen.

Dat laatste gold zeker voor de mannenvan EHV, die op eigen veld zwaar teleurstelden tegen Shinty uit Driebergen en zich met het 2-2 gelijke spel zelfs nog in de handen mochten knijpen. Bram Sanders en Stijn Adolfsen scoorden voor de Enschedeërs, die in de slotfase sterk leunden op keeper Paul Bongers, die als een van de weinigen zijn normale niveau haalde. Bij trainer-coach Richard van Wezenbeek kwam de stoom uit de oren: ‘Dit was met afstand onze slechtste wedstrijd tot nu toe en hopelijk hebben we het hiermee voor dit seizoen wel gehad. Deze ploeg kan zoveel beter, maar we kunnen het ons niet veroorloven om zo lamlendig te spelen.’ De vrouwen van EHV kregen thuis met 1-2 klop van Phoenix uit Zeist en daarmee de eerste nederlaag van het seizoen te verwerken.

Dubbelslag voor uitspelende Almelo-teams
De mannen van Almelo boekten bij Doetinchem hun eerste overwinning van het seizoen en daar was aanvoerder Derck Smink uiteraard erg blij mee. ‘Het verlies van vorige week deed nog steeds pijn, dus we waren erop gebrand om eindelijk een goed resultaat neer te zetten. Zoals verwacht werd het geen makkelijke wedstrijd. Doetinchem zette veel druk op onze opbouw en kwam snel op 1-0. Uiteindelijk vonden we een weg om er onderuit te komen en kregen we steeds meer vat op de wedstrijd. In het derde kwart scoorden we de 2-1 en bleef het tot het einde spannend. Keeper Gils van Mueller stopte nog een strafbal waardoor we opgelucht en met drie hele fijne punten terug naar Almelo konden. Dit geeft vertrouwen dat we op de goeie weg zitten.’ De vrouwen van Almelo maakten er in Arnhem een spectaculaire wedstrijd van, waarvan de uitslag 5-6 was. Trainer-coach Marlou van Munster was na afloop heel trots op haar meiden. ‘We begonnen super aan de wedstrijd, wat direct resulteerde in twee mooie kansen, die helaas niet werden benut. Arnhem scoorde wel en in het tweede kwart kwamen ze zelfs op 2-0, waarmee ze ons een lesje in effectiviteit gaven. Na rust leken we de wedstrijd te kunnen kantelen en scoorde Merle Bente de 2-1. Na een enorme blunder in onze verdediging was het echter snel 3-1. In het vierde kwart kwamen we nog een doelpunt verder achterop, maar binnen een minuut scoorde Yme van der Velde de 4-2. Zelfs toen het 5-2 werd gaven de meiden de moed niet op en gingen ze er als team helemaal voor. Na een strafcorner rebound van Sam Gierveld, scoorde Rosalie Blaak binnen een paar minuten ook de 5-4 en Sanne Holtkamp de 5-5. Dat was al een hele opluchting, maar het werd nog mooier toen Fleur van Munster twee minuten voor tijd de winnende 5-6 maakte. Zelden zo’n doorzettingsvermogen gezien, wat een toppers.’

Bully-teams sterk op eigen veld
De vrouwen van Bully wonnen thuis in Oldenzaal met 1-0 van het Arnhemse Upward en de mannen speelden met 2-2 gelijk tegen De Kromhouters uit Tiel. Trainer-coach Alexander Enzerink toonde zich tevreden over het eerste punt van het mannenteam: ‘Hier zijn we natuurlijk erg blij mee. De doelpunten werden gemaakt door Jasper Roozendaal en Ruben Kattier. Helaas moesten we constateren dat EHV gelijk speelde tegen Shinty waardoor we nog steeds op de minst leuke plek van de ranglijst staan, maar dat is zeker geen probleem omdat we zondag hebben laten zien dat we gewoon in de eerste klasse thuis horen.’

Vrouwen PW verdienden meer
De vrouwen van PW verloren met 2-1 bij Malburgen in Arnhem, waar ze volgens hun trainer-coach Daan Kruisinga meer hadden verdiend. ‘We hebben laten zien dat we mee kunnen met de top in de tweede klasse, maar konden dit helaas niet in punten omzetten. Ondanks de afwezigheid van drie vaste speelsters hebben we toch een goede pot neergezet met behulp van invalsters Nathalie Groothuis en Lisa Wolters. Waar we elke week sterker in worden is het mentale opzicht, als het even tegenzit, of als we het even allemaal niet mee hebben zitten, kunnen we ons daar goed overheen zetten om vervolgens sterk terug te komen. In die zin was het opnieuw een wedstrijd waar we van hebben geleerd.’