Zaterdag 18 mei 2024

Zowel dames als heren Het Ravijn winnen thuiswedstrijd

Geplaatst op 5 oktober 2015 door   ·   Geen reacties

2015-04-18 Het Ravijn Mannen Archief materiaal (64) xNIJVERDAL – Beide waterpoloploegen van Het Ravijn hebben dit weekend hun thuiswedstrijd gewonnen. De heren wonnen het eerste duel van het seizoen met 8-4 van Polar Bears, terwijl de dames met 10-8 zegevierden tegen De Ham.

De vrouwen van Wyco de Vries liepen vorige week in de seizoensouverture tegen een 14-11 nederlaag aan bij ZVL en waren uit op eerherstel. Het eerste kwart kwam de ploeg op achterstand (1-3), die in de tweede periode alweer werd weggewerkt (3-1). Direct na de pauze werd het verschil gemaakt, waarna de marge van twee in de vierde periode niet meer werd weggegeven. Saskia Dannenberg was goed voor drie doelpunten.

‘Ondanks dat we binnen drie minuten na het begin van de wedstrijd met 3-0 achter stonden, hebben we de moed niet laten zakken. Het team bleef er voor gaan. We hebben ons de hele wedstrijd aan de opdrachten gehouden en zo de overwinning binnen weten te halen,’ sprak De Vries na afloop.

Het Ravijn – De Ham 10-8
Periodestanden: 1-3, 3-1, 4-2 en 2-2
Doelpunten Het Ravijn: Saskia Dannenberg 3x, Lisanne Zonder en Rowan van der Huure beiden 2x, Tessa Stutterheim, Charlotte Mensink en Iris Hegeman allen 1x

De heren begonnen een week later aan de competitie dan de vrouwen en dus speelde de equipe van Hans van Zeeland haar eerste wedstrijd. Na een gelijkopgaande eerste periode (2-2) liep Het Ravijn in het tweede (3-0) en derde (2-0) kwart weg van Polar Bears, dat in de vierde periode wat terugdeed (1-2). Lars Gottemaker (foto) was de grote man aan Nijverdalse zijde: Hij maakte vijf goals.

Van Zeeland was achteraf blij met de eerste zege. ‘De verantwoordelijken in het team weten wat van hen verwacht wordt en handelden daar ook naar. Daardoor werd er goed gespeeld en kon ik het hele team laten spelen. We werden niet overmoedig en was het echt genieten van het goede spel.’

Heren Het Ravijn – Polar Bears 8-4
Periodestanden: 2-2, 3-0, 2-0 en 1-2
Doelpunten Het Ravijn: Lars Gottemaker 5x, Jorn Muller 2x en Rob Gottemaker 1x