Zaterdag 27 april 2024

Remise Excelsior’31; Penterman topscorer hoofdklasse

Geplaatst op 13 mei 2017 door   ·   1 Reactie

RIJSSEN – Hielke Penterman scoorde vanmiddag in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen twee keer en is daardoor topscorer van de hoofdklasse in het zaterdagvoetbal geworden. De spits van Excelsior’31 bracht in de thuiswedstrijd zijn seizoentotaal op 24 doelpunten..

De laatste wedstrijd vond plaats op het eigen sportpark De Koerbelt en eindigde met Sparta Nijkerk als tegenstander in een gelijkspel: 3-3. De roodhemden leken het seizoen voor eigen publiek met een overwinning af te sluiten, maar in de blessuretijd kwamen de bezoekers alsnog langszij.

Lars Kamperman Leferink maakte na dik tien minuten met een hoofdknik 1-0 en een minuut of vijf voor de rust scoorde Penterman 2-0. Sparta herpakte zich in de tweede helft en scoorde twee keer, waarna Penterman nummer 24 van het seizoen liet noteren en Sparta op de valreep via Alkan de eindstand op 3-3 bepaalde.

Vijfde plek

Het kampioenschap ging naar ACV uit Assen, voor de nacompetitie om nog een promotieplek plaatsten zich DOVO, Staphorst en CSV Apeldoorn.

Excelsior’31 is als vijfde geëindigd, met 46 punten, één punt meer dan Sparta Nijkerk, SC Genemuiden en SDC Putten.