Rigtersbleek wint als enige Twentse club in eerste klas

Geplaatst op 16 oktober 2016 door   ·   Geen reacties

eerste-klasse-goedENSCHEDE – Rigtersbleek heeft als enige Twentse club in de eerste klasse haar duel gewonnen. Stevo, De Zweef en TVC’28 verloren alle drie. Hierdoor komen de Twentse clubs steeds verder in de staart van de ranglijst terecht.

Alcides – Stevo 2-1
Steveo heeft tegen Alcides de kans laten liggen met punten uit Meppel te vertrekken. De eerste helft was er sprake van een open wedstrijd. Het was Stevo dat scoorde, via Tim Letteboer. Na rust maakte Alcides gelijk. Vanaf dat moment gaf Stevo het duel uit handen en kwam Alcides op voorsprong. De ploeg uit Geesteren was vervolgens niet meer bij machte zich te herstellen.

Germania – De Zweef  4-2
Germania had tegen De Zweef aan een helft voldoende om het verschil te maken. Halverwege had de ploeg uit Groesbeek al een 4-1 voorsprong genomen en was het duel beslist. Met drie doelpunten toonde Nasim Saber zich een ware plaag voor de Nijverdallers, die na 2-0 via Nick Snelling nog wel tegen scoorden. Na de hervatting nam Germania wat gas terug. In de slotfase kon Sven Dikkers de eindstand op 4-2 brengen.

Rigtersbleek – TVC ’28 5-1
TVC  begon goed aan de wedstrijd, dicteerde de eerste 15 minuten. Hierna kwam Rigtersbleek beter in het spel en dit resulteerde in de 20e minuut in de 1-0. Rigtersbleek  liep voor rust uit naar 2-0 Na rust kwam TVC  terug tot 2-1, waarna Rigtersbleek het heft weer in handen nam en uitliep naar 4-1. Vlak voor leverde een schot van 35 meter over de keeper de 5-1 op.

Tubantia – Quick 1888 2-4
Voor rust waren de bezoekers uit Nijmegen de betere ploeg. Dat leidde tot een 1-2 stand halverwege. Een strafschop en een defensieve blunder zorgden voor de beslissing. Na  de 1-4 stand wist Uzman nog tegen te scoren, waardoor het 2-4 werd. Door de nederlaag zakt Tubantia terug en zijn de bovenste plaatsen uit beeld geraakt.