Dinsdag 30 april 2024

Arrogant FC Twente krijgt het deksel op de neus

Geplaatst op 26 oktober 2014 door   ·   2 Reacties

rj13051263500ts castaignosROTTERDAM – FC Twente heeft de uitwedstrijd tegen Excelsior verloren. Na een vroeg doelpunt van Luc Castaignos (foto) scoorden Van Weert en Stans tegen. Hoewel de Tukkers aandrongen, bleef het bij 2-1.

Door al in de tweede minuut de score te openen, kende de wedstrijd voor FC Twente een perfect begin. Hakim Ziyech bereikte met een pass Luc Castaignos. De spits was directe tegenstander Kevin van Diermen te snel af en schoot de bal in de kruising. Na het doelpunt zakte de wedstrijd in. FC Twente controleerde het duel, maar slaagde er niet in tot kansen te komen, terwijl de thuisploeg zich richtte op de omschakeling. Een matige uittrap van Nick Marsman leidde tot de gelijkmaker. Luigi Bruins onderschepte de bal en speelde Tom van Weert aan, die raak schoot. Het vervolg van de eerste helft kende nog één hoogtepunt. Jesus Corona werd in vrijstaande positie bereikt, maar zag zijn schot over gaan.

Waar na rust een gedreven FC Twente verwacht had mogen worden, was het de thuisploeg, die leek te beseffen dat er tegen het matig spelende team van trainer Alfred Schreuder meer te halen viel dan een gelijkspel. Na een aantal mogelijkheden voor de thuisploeg leek FC Twente weer de overhand te krijgen, maar op dat moment werd het alsnog 2-1. Op aangeven van Adil Auassar schoot Jeff Stans op fraaie wijze raak. Het laatste kwartier speelden de Enschedeërs alles op de aanval. Met Youness Mokhtar voor Rasmus Bengtsson werd een extra aanvaller gebracht in de hoop alsnog iets te forceren. Veel leverde het niet op. Door voortdurend de lange bal te spelen slaagden de Tukkers er niet in tot kansen te komen.

Uiteindelijk bleef het bij 2-1 in Rotterdam. Voor FC Twente een dure nederlaag. De ploeg leek na het vroege doelpunt te denken dat de punten binnen waren en dat werd door een gedreven spelend en voor elke bal strijdend Excelsior afgestraft.

Excelsior – FC Twente 2-1 (1-1)
2. Castaignos 0-1, 17. Van Weert 1-1, 68. Stans 2-1

Scheidsrechter: T. Van Sichem
Gele kaart: Kruijs (Excelsior)

Opstelling Excelsior: Coutinho, Karami, Van Diermen, Fischer, Brito, Bruins, Kruys, Auassar, Botaka, Van Weert (82. Vermeulen), Stans.
Opstelling FC Twente: Marsman,Breukers, Martina, Bengtsson (76. Mokhtar), Schilder, Mokotjo, Ebecilio (84. Engelaar), Ziyech, Miyaichi (57. Kusk), Castaignos, Corona.