Vrijdag 22 november 2019
Twentesport

Competitievervalsing

Geplaatst op 27 augustus 2019 door   ·   1 Reactie

Weinig stof voor een column op deze dinsdag. Althans, ik zag in het afgelopen weekend door omstandigheden weinig voetbal en andere sport live. Alleen hier en daar een beetje op tv.

Daarom zeg ik nav wat beelden en verhalen van kranten en andere kijkers dat Heracles en FC Twente nog aan het inlopen zijn en wellicht ook nog wachten op broodnodige nieuwe spelers om de strijd in de onderste helft van de eredivisie te kunnen voeren. Want daar gaat het op aan, zoals het er nu, na de eerste schermutselingen, naar uit ziet, zeg ik voorzichtig.
Nee. Geen definitieve voorspellingen doen, zoals ik al zo vaak beweerd heb hier. De transferperiode is immers nog bezig evenals de bevoorrechte positie van een aantal topclubs die hun competitiewedstrijd mochten uitstellen, omdat ze in Europees verband moeten spelen tegen een tegenstander die hier nog moeite zou hebben om kampioen van de eerste divisie te kunnen worden. Beide fenomenen, transfers tijdens de lopende competitie en het matsen van de zg topclubs, behoren tot de verderfelijke categorie ‘competitievervalsing’ en zijn topsport onwaardig.

Wat me bij de start van de derde divisie tegenviel was de nederlaag van Excelsior Rijssen en wat me meeviel was de overwinning van HSC’21 dat net als menige echte profclub tot gisteren nog stad en land moest afbellen voor spelers die de selectie rond moesten maken. De 4-1 zege op Quick na een overrompeling in het eerste half uur betekende een sierlijke pleister op de wond die ontstond door de malheur van spits Postma die kort voor de competitie zwaar geblesseerd raakte.

Tot slot nog een tip voor wielerliefhebbers. Bezoek vrijdag de Profronde van Almelo. Niet vanwege de spanning van zo’n wielerwedstrijd, want de uitslag staat van te voren al vast, maar vanwege de laatste wedstrijd die Harry Middeljans (foto) uit Wierden gaat speakeren. Zijn unieke stemgeluid zal na al die jaren en na honderden wedstrijden nooit meer over straten en pleinen schallen. Harry hangt de microfoon aan de ….

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Walter says:

    goh gijs, een beetje de sportagenda doornemen, jij maakt je er weer eens lekker makkelijk vanf. Ben niet anders van je gewend,.
Archief