Dinsdag 25 september 2018
Twentesport

Feyenoord brengt FC Twente dichter bij de afgrond

Geplaatst op 8 april 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente is er niet in geslaagd om tegen Feyenoord te stunten. Nadat het halverwege nog 1-1 stond, liepen de Rotterdammers na rust uit naar een 1-3 zege. Dit in combinatie met de andere uitslagen zorgt ervoor dat FC Twente weer wat dichter bij rechtstreekse degradatie is gekomen.

Met de wetenschap dat Sparta en Roda JC hun wedstrijd gewonnen hadden, wist FC Twente dat een stunt tegen Feyenoord heel welkom en eigenlijk zelfs noodzakelijk was, om hoop op handhaving van het Eredivisieschap te houden. Dat was te zien aan de wijze waarop de ploeg aan de wedstrijd begon. Tom Boere kreeg in de openingsminuut geel, maar ook een enorme kans om de score te openen. Tonny Vilhena komte de bal uit de doelmond en voorkwam de snelle treffer.

Feyenoord nam vervolgens het initiatief over en wist de score te openen. Jens Toornstra stelde Jean-Paul Boëtius in staat op fraaie wijze te scoren. Een blunder van Brad Jones stelde Adam Maher in staat gelijk te maken. De doelman speelde de bal onbedoeld in de , plotseling gelijk. De Australische doelman schoof de bal in de voeten van Adam Maher, die eenvoudig binnentikte (1-1).

Feyenoord te sterkNa rust zette Feyenoord aan en kon FC Twente het niet meer belopen. Nicolai Jorgensen  liet de kans o pde voorsprong onbenut, maar na een uur was het via Steven Berghuis wel raak. Een kwartier voor tijd scoorde Jorgensen alsnog en daarmee was de wedstrijd beslist. FC Twente probeerde het nog wel, maar de inspanningen waren verre van voldoende om Feyenoord nog te verontrusten.

FC Twente – Feyenoord 1-3 (1-1)

Scoreverloop: 18. Boëtius 0-1, 22. Maher 1-1, 67. Berghuis 1-2, 75. Jørgensen 1-3
Scheidsrechter: D. Makkelie
Gele kaart: Boere (FC Twente) Berghuis, Van der Heijden (Feyenoord)
Toeschouwers: 25.600
FC Twente: Drommel, Van der Lely, Bijen, Thesker (78. Hooiveld), Cuevas (82. R. Jensen), Lam, Maher, F. Jensen, Tighadouini, Boere (65. Slagveer), Assaidi
Feyenoord: Jones, Diks, Van Beek, Van der Heijden, Haps, El Ahmadi, Toornstra (63’. Van Persie), Vilhena, Berghuis, Jørgensen (81. Amrabat), Boëtius (63. Larsson).

FOTOREPORTAGE: Cees Elzenga

 

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief