Woensdag 1 mei 2024

Onwillig Roda JC weet FC Twente op 0-0 te houden

Geplaatst op 28 oktober 2016 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente is tegen Roda JC blijven steken op een gelijkspel. De Limburgers kwamen naar Enschede voor een punt, vertraagden het spel vanaf de eerste minuut en wisten de 0-0 stand vast te houden. Ondanks kansen voor Peet bijen en Mateusz Klich voor rust en Yaw Yeboah na de hervatting lukte het FC Twente niet om de stugge tegenstander pijn te doen, waardoor het duel in een teleurstellend gelijkspel eindigde.

Vlak voor de aftrap bleek Cinedu Ede niet inzetbaar, waardoor Fredrik Jensen in zijn plaats aan het duel begon. Ondanks die personele wisseling leek er in de eerste fase van het duel voor FC Twente geen vuiltje aan de lucht. Door in een hoog tempo te spelen werden de bezoekers op eigen helft vastgezet en leek het een kwestie van tijd voordat FC Twente de score zou openen. Het attractieve eerste kwartier kreeg geen vervolg. Doordat de Enschedeers het tempo lieten zakken was er voor Roda JC weinig meer aan de hand. Met elf spelers op eigen helft wachten de Limburgers rustig af. Die tactiek bleek effectief, want het lukte FC Twente niet om tot grote kansen te komen. Peet Bijen kreeg een kans na een corner, terwijl Mateusz Klich zijn inzet zag stranden op Roda JC doelman Benjamin van Leer.

Ook na rust was FC Twente de ploeg die het balbezit had. Daar deed de ploeg van trainer Hake alleen bijzonder weinig mee. De cornerverhouding; 13-2 was veelzeggend. Dat er uit de dertien Twentse hoekschoppen slechts een keer een bal richting doel ging was eveneens illustratief. Tegen het ultra defensief spelende Roda JC bleek FC Twente simpelweg niet bij machte de muur te slechten. Terwijl de bezoekers via invaller Nestoras Mytides nog dichtbij een onverdiende zege kwamen, was in de slotfase er nog een mogelijkheid voor clubtopscorer Enes Ünal. Ook hij strandde op doelman Benjamin van Leer. Na eht eindsignaal waren het de Limburgers die het punt vierden als een overwinning, terwijl FC Twente teleurgesteld afdroop.

FC Twente – Roda JC  0-0