Maandag 16 december 2019
Twentesport

Heracles heeft bij De Graafschap aan één helft genoeg

Geplaatst op 30 maart 2019 door   ·   4 Reacties

DOETINCHEM/ALMELO – Door met 1-2 van De Graafschap te winnen op de Vijverberg heeft Heracles goede zaken gedaan voor een plek in de subtop die recht geeft op een nacompetitie om Europees voetbal.

Weinigen geloofden halverwege in een overwinning, want bij rust leidde De Graafschap met 1-0 en was de thuisploeg ook beter en vooral agressiever dan een lamlendig en vermoeid ogend Heracles. In de tweede helft had Heracles iets meer druk naar voren, combineerde gedurfder en boog de achterstand binnen vijf minuten om in een voorsprong door strakke treffers van eerst Brandley Kuwas (briljante aanname, uitstekende afwerking) en daarna Lerin Duarte (een overtuigend schot met gevoel), maar goed voetbal lieten de Almeloërs ook toen niet zien.

Furieus
De Graafschap was furieus uit de startblokken geschoten, speelde gepassioneerd en met overrompelende begeestering en had na een kwartier de score geopend toen Charlison Benschop de bal op aangeven van Youssef el Jebli, achter de verbouwereerde Heracles-keeper Janis Blaswich schoot. In het half uur dat volgde kreeg de thuisclub legio kansen, maar benutte er geen meer, wat een wonder was.

Sterkhouder
Heracles maakte zeker in de eerste helft niks klaar, leek er niet met de gedachten bij te zijn en alleen dankzij Blaswich, de doelman die in Almelo tot één van de sterkhouders is uitgegroeid, keken de Heraclieden bij rust niet tegen een onoverbrugbare achterstand aan. De tweede helft leek een kopie van de eerste te worden, al kreeg Heracles iets meer guts en drang naar voren in het spel.

Klein wonder
Het was niettemin een klein wonder dat De Graafschap er geen 2-0 van maakte. De formatie van trainer Henk de Jong kreeg kansen, een geweldig schot van Delano Burgzorg trof slechts de paal, maar opeens sloeg Heracles toe door twee geniale momenten van Kuwas respectievelijk Duarte. Het was goed voor drie punten, maar een gelijkspel was wel het minste waar De Graafschap recht op had gehad, maar ja, als je ze niet maakt, kun je niet winnen.

FOTO: Bert Letteboer

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. paul says:

  Als supporter van Heracles probeer ik altijd met een realistische kijk een wedstrijd te beoordelen.Een gestolen overwinning in dit geval. Andere conclusie is er niet.Na 45 minuten had het minimaal 3-0 moeten zijn voor de Graafschap.De voetbal wijsheid luidt nu eenmaal: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat op enig moment wel.
  En zo geschiedde. Drie punten in de pocket en heel snel naar Almelo.
  A.s. dinsdagavond Willem II, ik mag hopen dat het veldspel dan (veel) beter verzorgd is.De 5e plek op de ranglijst is leuk maar zeker niet realistisch te noemen.Met dit team Europa in? Phoeee…

 2. Jeroen says:

  Bestaan er nog ‘gestolen’ overwinningen anno 2019 Paul? Met behulp van de VAR en doellijn technologie is er toch niets meer te stelen? De ‘hand van God’ zoals Maradona dat tijdens de WK ooit eens noemde en de handsbal van Thierry Henry, tijdens een WK kwalificatie wedstrijd tegen Ierland in Parijs. Dat zijn nu de echte gestolen (doel)punten die we in 2019 niet meer zien gebeuren. Met andere woorden Paul, wat heeft Heracles gestolen?

  • Bennie Tevreden says:

   Ja Jeroen, gestolen overwinningen bestaan en dat heeft helemaal niets met onreglementair gemaakte doelpunten van doen.
   Dergelijke potjes heb je er wel eens tussen zitten.

 3. Jeroen says:

  Wat versta jij dan onder stelen Bennie? Onverdiend winnen ken ik wel. Als Kuipers gisteren niet hulp van de VAR had gehad en PSV was met 1 of meer punten uit Amsterdam vertrokken, ja dan had heel het land op de kop gestaan. Dan was er wel degelijk sprake geweest van diefstal (het onrechtmatig verkrijgen)toch! Ik heb in de wedstrijd van Heracles zaterdag geen onrechtmatigheid gezien.
Archief