Zondag 25 augustus 2019
Twentesport

Heracles komt met een punt heel goed weg in Emmen

Geplaatst op 10 maart 2019 door   ·   1 Reactie

EMMEN/ALMELO – Heracles speelde vanmiddag met 1-1 gelijk in en tegen Emmen. De ploeg uit Almelo kwam vroeg op voorsprong, maar mocht na een heenzending, twee gele kaarten vlak voor rust in één minuut voor Tim Breukers, dik tevreden zijn met de remise.

Emmen was aanvankelijk minimaal gelijkwaardig en zeker in de tweede helft in overtal absoluut beter, maar wist dat niet in een zeg uit te drukken.

Na een kwartier in de eerste helft zette Adrián Dalmau uit een corner de bezoekers op voorsprong. Toen al deed dat eigenlijk geen recht aan de verhoudingen, want Emmen gaf vanaf de aftrap meer power en druk. Er was van meet af aan veel werk aan de winkel voor keeper Janis Blaswich, die vanmiddag in Drenthe een punt voor zijn ploeg redde. En dat Breukers twee keer geel kreeg onderstreepte ook de moeite die Heracles had met het gedreven Emmen.

In het tweede bedrijf nam de druk van de thuisploeg toe en moest Heracles alle zeilen bijzette om schadevrij te blijven. Wat niet lukte, want in een hectische slotfase scoorde invaller Sven Braken voor Emmen de verdiende gelijkmaker. Eigenlijk had de ploeg recht op meer, maar Heracles had het fortuin dat ook oermens Anco Jansen op Janis Blaswich stuitte en dat Bart van Hintum niet in eigen doel kopte, maar slechts op de paal.

FOTO: Kristoffer Peterson speelde gemaskerd mee vanwege zijn gebroken neus (@Bert Letteboer)

Delen is sportief

Reacties (1)

 1. Paul says:

  Het was weer een droeve vertoning in Emmen
  Emmen was nagenoeg de gehele wedstrijd meer in balbezit maar ook gevaarlijker.
  Tuurlijk ook ik was blij verrast dat Heracles op 0-1 kwam. Het eerste schot richting doel was dacht ik in de 69 minuut en ging ook nog eens hoog over. Nee, het leek er niet op. En dan de suffige overtredingen binnen 1 minuut van aanvoerder Breukers. Hoe dom kan je zijn. Zelf vond hij het geen geel, nou ja…! En wie stond er weer opnieuw slecht te verdedigen toen de 1 – 1 viel?
  ‘Rossmann’. Weer hij ! Ook in de opbouw is hij absoluut niet sterk, maar ja 3e niveau in Duitsland gespeeld.
  36 Punten op dit moment, degradatie vrij en dan zo krampachtig en kortzichtig voetballen.
  Zaterdag a.s. tegen Linssen en Co, hopelijk wordt dat wel weer een driepunter.
Archief