Vrijdag 6 december 2019
Twentesport

Heracles zet thuis zonder enig probleem Emmen opzij

Geplaatst op 5 oktober 2019 door   ·   2 Reacties

ALMELO – Het enige wat op de overwinning van Heracles op Emmen valt af te dingen is dikker dan met 2-0 had moeten worden gewonnen. Gezien de wedstrijd had het verschil zeker vier moeten zijn, maar het bleef bij een goal van Cyriel Dessers en een eigen doelpun van Keziah Veendorp, hoewel die ook rust op het conto van Dessers kan worden gezet.

De teamprestatie met een wederom sterke Sylvester blondie van der Water gaf vanavond in Almelo de doorslag.

Van meet af aan zetten de Heraclieden druk op het doel van hun ex-goalie Dennis Telgenkamp uit Wierden, die destijds van Almelo naar Emmen vertrok en daar na het vertrek van Kjell Scherpen naar Ajaxweer een basisplaats heeft. Telgenkamp verrichtte vooral in de eerste helft een paar goede interventies.

Op het halve uur bekroonde Dessers een geweldige voorzet van Van der Water. Vlak voor de thee had Van der Water zijn uitstekende dag luister moeten bijzetten, maar dat lukte hem niet. Ook na rust onderscheidde Van der Water zich, maar hij trakteerde zichzelf niet met een doelpunt.

Het wachten bleef op de genadeklap. En die kwam toen verdediger Veendorp van Emmen voor de tweede treffer van de Almeloërs zorgde, want hij hield Dessers van het scoren van dat doelpunt af. Dessers had nog wel een derde Heracles-goal kunnen maken, maar liet dat na, wat gezien het matige spel van Emmen geen probleem was.

Delen is sportief

Reacties (2)

 1. Pieter says:

  ‘Tja, 2 – 0 en verdiend! Dat dan weer wel, maar o wee als Emmen een doelpuntje had gescoord.
  Op naar Feijenoord die na de zeperd van dit weekend er op gebrand zijn een goed resultaat neer te zetten. En dat biedt Heracles, op de counter, wellicht kansen.
  We gaan het beleven

 2. Jeroen says:

  Tja Pieter dan kunnen we blijven doorgaan met ‘o wee als…….” Heracles werd bij de 2-0 heel slordig met het afronden van de kansen, anders was het 4-0 geworden. Emmen heeft in ruim 90 minuten spelen geen enkel bal op het doel van Blaswich geschoten. Of ze gingen ver naast of huizenhoog over.

  Feyenoord moet het straks thuis laten zien, vooral na de nederlaag in Sittard. Het zou wel eens een vroege aftocht voor Stam kunnen worden als ze ook van Heracles verliezen. Ik schat in dat we 30 procent kans hebben op een goed resultaat (winst of gelijkspel)daar.
Archief