Woensdag 17 juli 2019
Twentesport

Van slag

Geplaatst op 5 februari 2019 door   ·   Geen reacties

Heracles is van streek. Wat was de uitwedstrijd tegen ADO ook weer pover. De Almeloërs presteren al maanden voor geen meter meer. Trainer Frank Wormuth (foto) husselt met opstellingen, maar kan de laatste acht, negen wedstrijden nog maar zelden de juiste formatie op papier krijgen. Niemand scoort nog een doelpunt. Sterker nog, de ploeg creëert nog slechts sporadisch een kans op een doelpunt.

Waar ligt dat aan? De ene kenner zegt dat Wormuth te veel van opstelling wisselt, de ander zegt dat hij andere spelers moet opstellen. Hij waagde het zelfs afgelopen zondag in Den Haag Kristoffer Peterson buiten de basis te laten. De topscorer niet mee laten doen in een wedstrijd waarin snelle aanvallers als Peterson de ban kunnen breken, is niet slim. Dat lijkt op de ondernemer die in drukke tijden zijn beste handelsreiziger met vakantie laat gaan.
Tegenwoordig moet een goede trainer/coach ook beschikken over psychologische vaardigheden. Die had Wormuth dus moeten aanspreken om Peterson weer aan het scoren te krijgen. Dat doe je niet door hem op de bank te zetten. Zo’n jongen heeft een doelpunt nodig en dat geldt uiteraard ook voor de andere aanvallers. Dat Vincent Vermeij, de man die soms in korte invalbeurten een doelpuntje maakte, mocht vertrekken naar een andere club, lijkt eveneens een onbegrijpelijke keuze van Wormuth en zijn directie. Alsof hij voldoende scorende aanvallers in de selectie heeft.

Zeg het maar, in het begin van de competitie pakten de zwartwitten veel punten, maar de laatste tijd zit de klad er duchtig in. Een heel mooi punt nam Heracles bij de seizoensstart mee uit de Johan Cruijff Arena toen op zondag 11 augustus de eerste competitiewedstrijd tegen het machtige  Ajax  eindigde in 1-1.

Laat datzelfde Ajax nou aanstaande zaterdag naar Almelo komen voor de return. Vertel Wormuth dat de ploeg van streekgenoot Erik ten Hag een hekel heeft aan kunstgras en aan uitwedstrijden in de provincie, waar het ook nog eens een paar graden kouder is dan in de hoofdstad. Gezien de resultaten van de laatste maanden durf ik het haast niet op te tikken, maar ik denk dat Heracles voor een stuntje gaat zorgen. Nogmaals 1-1?

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief