Vrijdag 1 maart 2024
Twentesport

Dames 2 Het Ravijn plaatst zich voor finale Manmeer

Geplaatst op 30 maart 2013 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – In ‘Sport en Zorgcentrum Het Ravijn‘ vond de halve finale van de Manmeerbekerwedstrijd plaats tussen de teams van HZ Zian 1 en ZPC Het Ravijn dames 2. Zian was geen partij voor de Nijverdalse vrouwen en leed een 14-4 nederlaag. HZ Zian staat bovenaan in de tweede klasse A en speelde vorig jaar nog in de eerste klasse.

Het Ravijn begon de wedstrijd met een strakke pressing waarmee de tegenstander veel moeite had. Vanuit deze verdediging werden kansen gecreëerd waaruit twee keer gescoord werd.Dit spelbeeld was ook in de tweede periode te zien, die afgesloten werd met een 5–1 voorsprong.

In de derde periode werden de teugels wat losgelaten. Echte, tegenstander Zian kon geen vuist maken tegen de sterke verdediging van het Ravijn. De periode eindigde in 7–3.

In de laatste periode werd een wisselende verdedigende tactiek door het Ravijn gespeeld en dat was teveel voor de ploeg uit Den Haag. Goed combinerend en met vlagen mooi combinatiespel werd deze periode gewonnen met maar liefst 7 – 1. Daardoor kwam de eindstand op een verdiende 14 – 4 overwinning voor het Ravijn.

Het Ravijn kan zich nu in alle rust gaan voorbereiden op de finale van de Manmeerbeker die wordt gespeeld in Heerenveen.
Opmerkelijk: De geblesseerde Kim Poortman werd vervangen door Jane Rutgers en Mieke Dijkstra, twee ervaren speelsters.

Het Ravijn-HZ Zian 14-4.
Periodestanden: (2-0) (5–1) (7–3) (14–4)
Manmeer: 6 uit 9
Manminder: 1 uit 7
Scores: Anouk Spoolder 5, Marieke Lowik 3, Marieke Versteeg 2, Lisanne Zonder 2, Rowan van der Huure 1, Susan Veldhuis 1

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief