Grootste zege Dames Het Ravijn ooit

Geplaatst op 20 januari 2013 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – In eigen huis haalde de landskampioen Het Ravijn flink uit tegen hekkensluiter ZV Haerlem. In Nijverdal lieten de dames van trainer Marcel ter Bals niets over van hun tegenstander. Bij rust was het al 12-2, daarna zou de wedstrijd uitlopen in 30-2. De wedstrijd gaat de boeken in als de grootste overwinning voor het Dames 1 team van Het Ravijn ooit.

Veel moeite had de ploeg uit Nijverdal niet met haar tegenstander. Haerlem, dat nog niet wist te winnen dit seizoen, was geen enkele periode partij voor de titelverdediger. Het Ravijn dat al enige tijd op dreef is, staat inmiddels aan kop. Volgens aanvoerster Tessa Stutterheim (foto) lag dat niet alleen aan het spel van haar ploeg. “Ik weet niet of het nou kwam doordat het zo’n geweldige wedstrijd was van onze kant, het niveauverschil was gewoon veel te groot”, concludeerde ze.

Ondanks het niveau verschil kwam de monsterscore niet volledig uit de lucht vallen. Het Ravijn heeft twee belangrijke wedstrijden voor de boeg en de speelsters waren gevraagd alles te geven. “Meestal zie bij een grote voorsprong dat het tempo in de tweede helft wat daalt, maar tegen Haerlem niet. Onze doelstelling was om vier periodes voluit te gaan in verband met het belangrijke programma”, aldus Stutterheim.

De uitzonderlijke overwinning biedt de ploeg extra hoop. Volgens de aanvoerster was de wedstrijd namelijk goed voor het ritme. “Na enkele weken niet gespeeld te hebben, geeft deze wedstrijd weer goede gevoelens voor de tweede seizoenshelft”, zei Stutterheim tot slot.

De nummer één en twee op de topscorerlijst van Het Ravijn leverden gisteren wederom hun bijdrage. Lieke Klaassen scoorde acht maal en Lauren Silver zorgde met haar zes doelpunten dat zij met een totaal van 39 doelpunten op dit moment topscoorster van de competitie is.

(foto Nick Zweers)

Het Ravijn – ZV Haerlem 30-2
Periodestanden: 5-1, 7-1, 8-0, 10-0
Doelpunten Het Ravijn: Lieke Klaassen 8, Tessa Stutterheim 6, Yasemin Smit 5, Lauren Silver 3, Saskia Dannenberg 3, Sonja Schröder 2, Sophie Veldhuis 2, Charlotte Mensink.