Zaterdag 24 februari 2024
Twentesport

Het Ravijn klaar voor kwartfinale Champions Cup

Geplaatst op 8 maart 2013 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – Het vrouwenwaterpoloteam van Het Ravijn had dit seizoen meerdere doelstellingen. Eén daarvan was, zo lang mogelijk handhaven in de Champions Cup. Onder dit motto heeft Het Ravijn inmiddels de kwartfinale van dit toernooi bereikt. Aanstaande zaterdag spelen de dames de eerste van twee wedstrijden in eigen bad tegen het Spaanse CN Sabadell. Deze grootmacht won vorig jaar de Champions Cup.

In de Spaanse nationale waterpolocompetitie, de División de Honor, maakt CN Sabadell furore door sinds het jaar 2000 negen maal de Spaanse titel op haar naam te schrijven. Daarnaast veroverden de blauw-gelen uit Catalonië in de afgelopen zes jaar de titel in de Spaanse Beker en bestond het Spaanse nationale team,  goed voor zilver op de Olympische Spelen in Londen 2012, voor meer dan de helft uit speelsters van CN Sabadell.

Ondanks het feit dat Het Ravijn niet de gedoodverfde winnaar is, zijn de Nijverdalse vrouwen positief. Zo denkt aanvoerster Tessa Stutterheim bijvoorbeeld dat haar ploeg een kans maakt. ‘Ik denk dat wij als ploeg sinds de wedstrijd tegen UZSC van ongeveer een maand geleden, een stijgende lijn hebben ingezet. Ons basisniveau is stabieler en hierdoor spelen we op een hoger niveau dan voorheen. Desalniettemin zal het zaterdag een zware dobber worden. De Spanjaarden zijn favoriet voor de titel.’

Dit gegeven zorgt echter niet voor vrees, Het Ravijn heeft in de afgelopen weken serieus getraind op deze wedstrijd. Door middel van video-materiaal te analyseren en veel fysieke duels na te bootsen op de trainingen, heeft de ploeg van Marcel ter Bals haar spel afgestemd op haar tegenstander. Stutterheim is naar eigen zeggen zo positief, omdat ze ziet dat deze trainingen inmiddels effect hebben op het spel van het team. ‘Hopelijk kunnen wij aan het begin van de wedstrijd de tegenstander overrompelen door als een speer uit de startblokken te vliegen. Daarnaast maken we een kans, omdat we een grote aanhang hebben en de sfeer rondom het bad fantastisch zal zijn. Ik ben er van overtuigd dat wij het Sabadell heel lastig kunnen maken en misschien zelfs wel voor een stunt kunnen zorgen’, aldus Stutterheim.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief