Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Het Ravijn behaalt finale play-offs

Geplaatst op 5 mei 2013 door   ·   Geen reacties

Tessa Stutterheim NZNZ3532EDE – De vrouwen van Het Ravijn en ZVL spelen volgende week in een best-of-3 serie de finale om de landstitel. Het Ravijn won zondag in de derde halve finale overtuigend met 14-5 van Polar Bears.

Zondag werd een derde en beslissende wedstrijd gespeeld tussen de twee grootmachten. Dit was nodig omdat Polar Bears het eerste duel had gewonnen. Erg spannend werd het niet in Ede. De dames van Het Ravijn hadden weinig moeite in de beslissende wedstrijd. In de eerste periode ging de wedstrijd nog gelijk op (3-3), maar nadat de Nijverdallers vijf maal scoorden in de tweede periode waar de ploeg uit Ede dat niet deed, was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.

Aanvoerster Tessa Stutterheim (foto) zei het volgende over de weg naar de finale: ‘In het eerste duel vond ik ons al de betere ploeg. Toen creëerden we meer kansen, maar liet de afronding te wensen over. Afgelopen vrijdag en deze zondag hebben we laten zien dat dit mindere spel iets is dat eenmalig voorkomt. In de returns maakten we de grote hoeveelheid kansen namelijk wel af. Ook stonden we verdedigend sterker.Wat betreft de finale, daarin gaan we alles op alles zetten. We hebben het thuis-voordeel en ik vind dat we de laatste tijd erg goed spelen. Toch blijven finales altijd onvoorspelbaar. ZVL zal ook gebrand zijn en we zullen het zeker niet makkelijk krijgen. Bovendien is het een ploeg met veel ervaring.’

Het Ravijn heeft in de finale thuisvoordeel in een eventuele derde wedstrijd. De Nijverdalse formatie eindigde in de reguliere competitie namelijk als tweede, terwijl ZVL als vierde de playoffs in ging.
De ploeg van Marcel ter Bals geeft vrijdagavond 10 mei in het eigen zwembad Het Ravijn de aftrap voor prolongatie van de landstitel tegen de Leidse opponent.

Het Ravijn–Polar Bears 14-5.
Periodestanden: 3-3, 5-0, 1-1, 5-1.
Doelpunten Het Ravijn: Yasemin Smit 4, Tessa Stutterheim 3, Saskia Dannenberg 2, Sonja Schröder, Charlotte Mensink, Lieke Klaassen, Lauren Silver en Sophie Veldhuis.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief